Ophogen garagevloer middels beton. Isoleren? Dikte wapening?

Metabolisme

 • #1
Ik ga mijn garage, 5x6 met puntdak, verbouwen. Als isolatie komt er 12cm steenwol in het dak. De wanden 10cm. Overal kunsstof en dubbel glas. Ik ga verwarmen middels CV. Doorgaans een graad of 15 en bij gebruik moet het de 20 kunnen halen.

De garage is voorzien van een betonnen vloer. Deze is in goede staat maar ligt 15cm onder het maaiveld. Ik wil beton storten om de vloer net iets boven maaiveld te krijgen. Ik kan niet onder de huidige vloer en de opbouw/dikte er van is mij onbekend. De vloer dateert uit de jaren 60. Hij is glad afgewerkt en in zeer goede staat. Is het zinvol de vloer te isoleren?

De isolatie moet drukvast zijn. Van dien aard dat er een auto op de nieuwe vloer kan staan. Omdat ik maar 15cm omhoog ga dacht ik aan 5cm xps. Maar ik vraag mij of dit een merkbaar verschil gaat maken?

Last but not least, 5 of 8 mm wapening?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  5 of 6 mm wapening is genoeg, de draagvloer ligt er al. Vloer zeker isoleren, je hebt nu de kans! En dat ga je zeker merken, oa. door geen condensatie op de vloer te krijgen. Zet de vloerisolatie ook door omhoog tegen de wanden ter voorkomen van een koudebrug.
   
  • Like
  Waarderingen: Metabolisme

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu