Vragen over isolatie en wapening van nieuw te storten vloer

Djeee_m

 • #1
Beste,

Er moeten bij ons een nieuwe vloer worden gestort in de keuken (7m2) en de wc (nog geen m2). In de dekvloer komt voorbereiding voor vloerverwarming in een geïsoleerde noppenplaat. Vreemd genoeg zijn bij ons de deuren 1,90mtr hoog en kan ik geen wapeningsnet in 1 stuk binnen krijgen en is 1 wapeningsnet iets te klein. Ik heb gelezen dat de wapening minimaal 8mm dik moet zijn maar kan ik ook kiezen voor 2 lagen van 5mm (verkrijgbaar in handzamer formaat 2 x 1mtr). Daarnaast vroeg ik me af of een hogere isolatie onder het beton een meerwaarde heeft? kiezen voor 140mm i.p.v. 100mm en dat in 2 lagen van 70mm (om en om gelegd.) Dit omdat we ook kiezen voor een geïsoleerde noppenplaat van 3 of 5 cm.

Bedankt voor de reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wapening mag uit meerdere delen. Let op dat de staven elkaar wel voldoende overlappen (pakweg 40 x diameter). Een net kan je ook zelf vlechten van losse staven.

  Meer isolatie heeft bijna altijd zin. Tegenwoordig is een vloerisolatie van minimaal Rc=3.5 standaard. Stem het ook af met (de plannen voor) de rest van het huis. En de rest van de vloer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu