Wanden voor de badkamer

Karin12

  • #1
Hallo,

ik moet een ruimte creeeren voor een nieuwe badkamer. van welk materiaal kan ik het beste de wanden laten maken ? van gasbeton of van dubbele groene gipsplaten met isolatie ertussen ? dit gelet op geluidsisolatie en waterdichtheid.

alvast bedankt.

gr.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kan allebei hoewel ik zou kiezen voor gasbeton.
Houd er rekening mee dat er eventueel een zware wastafel aan de wand moet hangen, bij een wand van groene platen zullen er een paar stevige balken op de plaats van de bevestiging moeten komen.

Bij gebruik van gasbeton is het verstandig een stuk muur te metselen van stenen op de plaats waar de ophanging komt te zitten, dit mag best een behoorlijk stuk zijn, afhankelijk van de grootte en zwaarte van de wastafel.

Het beste is een muur te metselen van stenen.
 

Xr8

  • #3
Groene gipsplaten gaat het snelst, het voordeel hiervan is dat het ook direct mooi vlak is, tevens kun je hierin de leidingen makkelijk kwijt. Dit zonder hak en breekwerk.

Wat Jan zegt, denk goed na waar eventueel wastafel, radiator en andere zware dingen komen, en zorg dat hier achterhout in de wand zit, bij voorkeur 18 mm multiplex oid, hier kun je goed zware dingen in bevestigen.

De kwaliteit tussen blokken en een wand maakt denk ik weinig uit.

Succes ermee.
 

Karin12

  • #4
Hallo Jan en Xr8,

Bedankt voor jullie advies. Hier kan ik mee uit de voeten.

Gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu