Badkamer wanden herstellen

WLL

  • #1
3/4 jaar geleden de badkamer laten verbouwen. De klussers hebben naar mijn idee geen primer gebruikt tussen de stuclaag en de badkamer verf. Want het begint op n heleboel plekken te breken. Wat ik weet is dat zij aquastuc gebruikt hebben. Daarna Knauf pleister finish pasta.. en daarna dus gewoon geverfd. Ik heb de primer laag gemist. En zie ik ook niet terug op de bonnen. Het gaat denk ik alleen maar erger worden dus de vraag is- hoe repareer ik deze muren weer. Alles schuren en alsnog n primer erop- voordat ik het opnieuw verf? En dan zou ik denk ik nu eerder voor n 2k PU coating gaan. Heeft iemand advies?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Plaats even een paar foto's, dan zien wij ook waar je het over hebt.
 

WLL

  • #3
507B9990-28CD-478A-965A-692D23508D81.jpeg
822E6C8D-CCDB-42DA-A830-E9B0DCBE0DB8.jpeg 5DA4062B-2861-40E0-B4FE-141B7AC3027D.jpeg 53E5CF97-6DC2-4776-AB4B-5F9D4E6BAEC7.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Misschien een gekke vraag: Heb je wel tegels in de douche?
Waarom dan niet overal tegels laten plaatsen?
 

WLL

  • #5
Ik wilde nergens tegels. Beton cire werd heel duur dus ik nam dit risico.volgens de aannemer was aquastuc watervast genoeg. Ben vooral benieuwd op welke manier ik het kan herstellen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
" daarna dus gewoon geverfd. "
Wat voor verf zit erop?

Op de 1e foto lijkt alleen de 1e (verf) laag aangetast.
De 2e foto zit er slechter uit. maar daar lijkt een overgang te zijn in de ondergrond.
Foto 3 en 4 zijn voor mij onduidelijk.
 

De Bob

  • #7
Als het op een heleboel plekken gaat breken/loslaten, zal dit zo doorzetten.
De losse plekken ruim wegsteken, of alles verwijderen, en een goed stucadoors bedrijf benaderen voor reparatie of totale vernieuwing
 

WLL

  • #8
Oef. Dat wordt wat. En wie houd ik verantwoordelijk. Mijzelf voor het niet aandragen van primer. ? Of de klusjesmannen.. ( zij zouden degene met de kennis moeten zijn toch)
Douche wanden zullen al betegeld worden door n mannetje van t klusbedrijf tegen lage prijs want hij zag zelf ook wel dat dit niet ok was. ( bij douche is echt t stuc zelf losgelaten). Maar inmiddels beginnen de rest van de wanden nu dus ook. Dat zal ie wel zien als ie komt tegelen. Hoop dat we tot n goede oplossing komen. Dank voor jullie reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu