Badkamerwanden tegelloos

Pip81

 • #1
Hoi,
Ik ben bezig met het verbouwen van mijn nieuwe woning. Vanaf januari zijn de badkamers aan de beurt. De voorkeur gaat uit naar tegelloze badkamers omdat we dit mooier vinden (inclusief zone 1/ inloopdouche).

De opties die ik tegenkom zijn:
- verven met 2 componentenverf (epoxy)
- watervaste cementstuc (betoncire, e.d.)

De badkamer beneden zit deels tegen de buitenwand aan. Deze bestaat uit (van buiten naar binnen) een halfsteens buitenmuur, spouw, dampopen folie, houtskelet nagevuld met PIR platen. Voor het houtskelet wil ik nog een pak isolatie aanbrengen. Ik zat hier te denken aan ca. 6cm PIR met alu cachering. Naast isolatie zal dit ook dienen als dampscherm.
De badkamer boven zal onder een schuin dak komen. De inloopdouche zelf komt tegen een (nog te plaatsen) metal stud binnenwand

De vloer is beton waar nog vloerverwarming met cementdekvloer overheen komt.

Ik kan wat hulp gebruiken met hoe ik het verder opbouw van de wand. Er zal nog een plaatmateriaal aangebracht moeten worden op de PIR. Wat zou ik hier het beste kunnen doen?

Ik heb de volgende opbouw overwogen maar kom er niet geheel uit:
- fermacell powerpanel h2o platen aanbrengen om de af te strijken en te verven. Zo ja, moet ik de kanten nog extra waterdicht maken met kimband aangezien deze cementplaten watervast zijn en de laag ervoor (PIR alu) al waterdicht is? Als ik dit erop doe en ik ga verven dan is de ondergrond niet meer vlak en ga je de kinband waarschijnlijk zien. Welke verf zou ik dan het beste gebruiken? Fermacell lijkt epoxyharsverf uit te sluiten in haar documentatie voor powerpanel h20 platen.
- Wedi/Qboard platen om te (laten) stucen. Misschien direct met betoncire of met een andere cement gebonden stuc en dan laten verven? Welke verf?

Ik zou wat meedenken waarderen omdat ik geen ervaring heb met de genoemde producten.

Met vriendelijke groet,
pip
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Als ik het goed begrijp wil jij de gehele douche waterdicht maken met een laagje verf van minder dan 1 mm dik. 1x stoten en het is beschadigt en is je waterdichte laag beschadigt.De onderliggende materialen zijn watervast, maar niet waterdicht dat is een wezenlijk verschil. Ik zou adviseren voor een waterdichte stuclaag met in de hoeken kimband. Dit kan in gewenste kleur worden aangebracht en is stootvast en hoef je het niet meer te verven.
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
  Https://www.klusidee.nl/Forum/beton-cire-waterdicht-maken-t120568.html

  Mischien heb je hier nog wat aan.
   

  Pip81

  • #4
  Dank voor jouw reactie. Ik ga offertes aanvragen voor waterdichte stuc.
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
  Geen dank.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  6
  3

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu