Wand doortrekken 35mm

GRYFETH

  • #1
Beste lezer,

Graag doe ik wat ideeen op voor het doortrekken van de wand. Ik zou deze zodanig willen hebben dat je niet meer tegen de zijkant van de keuken aan kijken.

De keukenkast staat zo’n 35mm binnen de wand. In de vloer wil ik niet boren vanwege pas gelegde vloerverwarming.

Iemand tips/ideeën voor deze klus?
IMG_8692.jpeg
IMG_8691.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan van hout een wandje maken. Multiplex bijvoorbeeld.
Of rachels tegen de keuken aanschroeven en gipsplaat erop zodat het in lijn komt met de bestaande wand. Bij beide opties blijft er een naad zichtbaar. Als het een strakke V-naad is die je vlak afkit, ziet het er netjes uit.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Kun je er geen wanpaneel/ bedekkingspaneel van je keuken zelf, of hoe je dat ook noemt tegen aanzetten?
 

GRYFETH

  • #4
@IJkenhout Bedankt voor de tip! Het liefst schroef ik niets tegen de keuken aan. Muurtje is niet zo lang dus die wil ik zelf stucen. Naar is daarna niet meer zichtbaar.

Ik heb in de tussentijd ook gekeken naar metalstuds, echter zijn deze niet kleiner dan 27mm te verkrijgen + gipsplaat 9,5/12,5 mm is totaal 36,5 of 39,5mm.
 

Nth

  • #5
Als je gaat stucen dan is kans op scheuren erg groot.
Omdat die 35mm zo dun is... die naad is erg zwak tussen bestaande muur.

Als het mogelijk is bij jou zou ik kleine houten studs plaatsen 26mm (de vloer lijmen dan) en daarop 9mm OSB - of dikkere OSB- zodat je met 35mm gelijk komt met de muur. Dan zou ik een 120cm brede AKgipsplaat nemen (die dus over de naad valt muur/osb) die goed vast zetten tegen de muur, kan met tact-kit. dan de rest van de muur ook van gipsplaat voorzien, die AK-naden voorzien van band en voegen (dus niet stucen).
Maar ik weet niet of een 9mm gipsplaat bovenop je muur goed uitkomt met bijvoorbeeld deurposten etc.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Als je de plint onder de keuken aan de zijkant weg haalt, kun je daar uit het zicht de wand vastschroeven.
Idem boven bij het plafond.
 

BigBert

  • #7
De oplossing van Nth wordt qua uiterlijk het strakste. Je krijgt een rechte muur en je verkleint de kans op scheurvorming. Zoals Nth zegt geeft het wel andere complicaties. Ik zou een stevig houten frame maken van 26 dik. Deze met goede kit aan vloer, muur en plafond lijmen. Goed strak, loodrecht en haaks op de muur. Vervolgens de hoek van de muur op 110 graden afschrsoen/vijlen/schuren. Dan de 9 mm gipsplaat erop en dan de aansluiting met gaas dichtsmeren. Vervolgens de gehele muur opnieuw afwerken. Zorg ook voor een goede kopse afwerking. Zeker aan de onderkant want daar gaat de stofzuiger vaak tegenaan schuiven.
 

GRYFETH

  • #8
Ik ben het ermee eens dat de oplossing van @Nth het beste is. Ik zal zo inderdaad de minste kans op scheuren hebben. Bedankt allen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu