Waar zit de pomp van mijn lavatherm AE 56660

Wim41

  • #1
Kan iemand mij helpen waar de pomp zit bij mijn condensdroger ? Ik ben nogal een leek in het herstellen van dergelijke toestellen. Ik heb een tijdje geleden de warmteregelaar vervangen maar nu lekt mijn droger. Het water blijft staan in het bakje waar de vlotter zit en na een tijd wil de droger dan niet meer werken omdat er te veel water in staat. Er komt geen water meer in mijn reservoir. Ik heb al alles goed gereinigd rond en in de condensor. Maar het probleem blijft. Dus ik denk dat het de pomp is die het water naar het reservoir moet brengen. Maar waar zit die pomp of kan het ook iets anders zijn ?
 

Pap

  • #2
Zitten er aan de zijkant achter 3 schroeven
zo ja dan deksel er af schroeven er uit en je kun de zijkanten er af halen
dan slang volgen die achter de condensbak in gaat en je ben bij de pomp
pomje kun je er uit wippen met een paar schroeven draaiers
 

Wim41

  • #3
Ik heb het gevonden. En ik zag ondertussen dat dit klein onderdeeltje wel wat kost wanneer ik het wil vervangen !! Ik heb het pompje eens afgespoeld. Zat heel wat vuil in. Maar waarschijnlijk is het kapot (nog niet getest). Ik heb ook al de warmteregelaar moeten vervangen van het toestel wat ook een grote kost was ! Ik vraag mij af, of ik eigenlijk die pomp nodig heb. Als ik nu een gaatje zou boren in de ruimte onder het pompje en ik installeer er een slang naar de afvoer waar ook de wasmachine haar water in laat. zou dit problemen geven ? Of zijn er betere oplossingen ?
In ieder geval al bedankt voor de info
Wim
 

Wim41

  • #4
Ik heb het gevonden. Pompje was nogal vervuild maar ik vrees dat het toch kapot zal zijn (nog niet getest).Ik zag ondertussen dat dit klein onderdeeltje wel wat kost !! Ik heb ook al de warmteregelaar moeten vervangen van het toestel wat ook een grote kost was ! Ik vraag mij af, of ik eigenlijk die pomp nodig heb. Als ik nu een gaatje zou boren in de ruimte onder het pompje en ik installeer er een slang naar de afvoer waar ook de wasmachine haar water in laat. zou dit problemen geven ? Of zijn er betere oplossingen ?
In ieder geval al bedankt voor de info
 

Pap

  • #5
Door de vervuiling kan het wel zijn dat hij niet werkte
ik zou hem eerst testen voordat ik ging boren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu