4 LEKKENDE WASMACHINES, WAARVAN 3 NIEUWE

Ingrid99

  • #1
Ik heb inmiddels 4 lekkende wasmachines gehad en ben ten einde raad. Mijn 8jr oude Indesit lekte bij de pluizenfilter, 2 nieuwe Beko's bij het wasmiddelenbakje en 1 nieuwe Whirlpool aan de onderkant. Bij de nieuwe machines ontstond de lekkage steeds bij langere programma's, na ca 1/1,5 uur. Bij de Indesit heb ik hier niet opgelet.
Op internet las ik dat wasmachines soms kunnen gaan lekken als de afvoer (deels) verstopt is, maar zelfs nadat ik de afvoer heb laten ontstoppen, was het probleem nog niet opgelost. De ontstoppingsdienst gaf ook al aan dat ze geen weerstand voelden. Ik heb niet meer wasmiddel gebruikt dan anders en sowieso minder dan op de verpakking staat vermeld.
Nu ben ik weer terugverwezen naar de verkoper. Die stuurt weliswaar binnenkort een monteur langs, maar na 1,5mnd van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, heb ik daar weinig vertrouwen in. Ondertussen kan ik al die tijd niet wassen.
Iemand enig idee?
 
Laatst bewerkt:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik heb ook geen idee, maar heb je misschien heel veel kalk in het water?
 
  • Like
Waarderingen: Ingrid99

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
De wasmachines staan wel waterpas?
 
  • Like
Waarderingen: Ingrid99

Ingrid99

  • #4
Ik zie niet of/hoe ik apart op reacties kan reageren dus dan maar zo.
Ronny is regio 010 en buurvrouw heeft van de ontstoppingsdienst wel eens te horen gekregen dat er kalkafzetting dieper in de leidingen zat.
Mn22 omdat ik dit ook als mogelijke oorzaak las, heb ik hier iig bij de laatste machine wel specifiek om gevraagd.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Schuimt de machine heel erg ? Was je met waspods ?

De beko lekte wrs door te hoge waterdruk of door condensvorming in de waterbak. Te hoge waterdruk was makkelijk op te lossen door de kraan iets dicht te draaien.
In wat voor een ruimte staat het apparaat ? Hoe koud is het daar ? Of staat hij langs een tochtige deur o.i.d ?

Overigens was de orginele wasmachine die lekte bij de pluizenfilter makkelijk te repareren geweest met een nieuwe pluizenfilter. Als dat het probleem niet oploste lekte hij gegarandeerd niet langs de pluizenfilter maar had het een andere oorzaak.

Zijn die beko's niet nagekeken maar klakkeloos omgeruild ?
 

Ingrid99

  • #6
Hi Sleutelmeneer,
Die optie over een te hoge waterdruk was ik nog nergens tegengekomen. De verkoper vertelde wel dat Beko eerder problemen heeft gehad met lekkende wasmiddelenbakjes en daardoor werd er aan een productiefout gedacht. Ze zijn dus idd niet nagekeken maar omgeruild. En na de 2e lekkende Beko heb ik een Whirlpool uitgezocht. Die dus aan de onderkant lekte.
Vwb mijn oude Indesit: ik ben eerst ruim een week op zoek gegaan naar zo'n pluizenfilter maar deze werden helaas niet los verkocht. Omdat de wasmachine al 8jr oud was, vond ik een monteur te kostbaar. Vandaar mijn keuze voor een nieuwe wasmachine.
De wasmachine staat in een inpandige berging waar het zeker niet koud/tochtig is. Het is juist één van de warmste ruimtes omdat de leidingen van mijn blokverwarming daar binnenkomen.
Ik gebruik geen waspods maar vloeibaar wasmiddel in een bol en een scheutje wasverzachter in het bakje. Ik gebruik minder dan aanbevolen op de verpakking. De Beko's leken wel erg te schuimen, maar ook toen ik het met nog minder wasmiddel probeerde, lekten deze alsnog.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Okee. En lekt de whirlpool nu consequent of slechts 1x ? Wat voor was was je toen aan het wassen en welk programma. En hoe erg lekt het ? Kraan wartel ook goed controleren.

Dat van die waterdruk kun je makkelijk oplossen door een programma te starten en als hij water pakt even rustig de kraan iets knijpen (dit is duidelijk hoorbaar) let wel op dat je hem niet te ver dichtdraait, dan zal de wasmachine misschien weer een foutcode geven dat hij te weinig water krijgt. Ook geen ramp maar dan weet je dat je te ver zit.

De afvoer blijft toch alsnog verdacht. heb je een volledig type / model nr van de whirlpool. Kan ik eens kijken of deze een lekbeveiliging heeft.
 

Ingrid99

  • #8
Het betreft een Whirlpool Freshcare FFSBE 7458 WE F.
Ik weet het niet meer precies (zoveel gebeurd), maar volgens mij lekte hij al bij de 1e draai zonder was. Die hadden de bezorgers aangezet. Daarna zelf nog een kort programma van 30min geprobeerd incl een kleine was (kleding) en ook toen ging het op een gegeven moment lekken. Het zijn gelukkig geen liters en ik heb een lekbak, maar ik heb sinds kort wel waterschade aan de vloer, waardoor ik vermoed dat mijn lekbak inmiddels óók lek is. Oa hierdoor durf ik het niet meer te proberen. Ben nog in conclaaf met de verkoper over een nieuwe lekbak. Kan echter de bak niet zelf controleren omdat ik de wasmachine niet kan tillen.
Bij die laatste was bleef overigens de kleding kleddernat (oa een nieuwe fleece trui). Heb het daarom daarna nog op spoelen/centrifugeren (1400) gezet en tijdens het centrifugeren maakte de machine een enorm kabaal. De Beko's leken tov mijn oude Indesit ook meer herrie te maken op een hogere centrifuge. Alhoewel die nog wel eens wilde gaan wandelen.
Ik moest opzoeken wat een kraan wartel is, maar bij de kraan lekt het sowieso niet. Ook niet bij de afvoerbuis.
De afvoer blijft wel ook mijn 1e verdachte maar de verhuurder vindt van niet en weigert verder onderzoek.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
1 nieuwe die lekt kan
Bij de tweede is de kans dat het aan de machine legt m.i. erg klein.
draai eens een programma met de afvoer in een emmer of naar buiten om te kijken of er dan ook lekkage is

de kraan dichtdraaien verminderd de druk niet die op de leiding staat alleen de hoeveelheid water die wordt doorgelaten.
 

Ingrid99

  • #10
Boertje125 dat idee had ik ook, vandaar dat ik eerst de afvoer heb laten reinigen. Die servicemonteur zei wel dat er ook andere problemen aan de afvoer konden zijn, maar dat daarvoor een cameraonderzoek moet plaatsvinden. En helaas weigert de verhuurder dit.
De afvoer naar buiten is geen optie omdat de machine in een gesloten berging staat, te ver van het balkon en een emmer durf ik niet aan want dat kan volgens mij nooit al het water tijdens het afpompen opvangen. En toen de machine de laatste keer zo'n kabaal maakte tijdens het centrifugeren, kon ik de machine niet eens uitzetten. Wel op pauze, maar vervolgens begon hij daarna steeds weer aan de laatste minuut. Het was overigens centrifugeren & afpompen (ipv spoelen & centrifugeren). Er blijkt geen functie voor alleen afpompen op te zitten.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #11
jammer dat hij niet even naar buiten kan.
je kan ook een speciekuip regelen of zo daar kan 60 liter en je kan er tussentijds met een emmer wat uitscheppen en door de wc gooien ofzo.
 

Ingrid99

  • #12
Boertje125 momenteel kan ik soms zelfs amper meer praten. Heb een chronische ziekte waardoor al veel pijn en weinig energie. Met een gezond lijf was ik al gek geworden, maar nu gaat het ook nog eens ten koste van mijn 'gezondheid'. En de verantwoordelijken blijven mij maar van het kastje naar de muur sturen. Mocht je/jullie nog andere ideeën hebben dan hoor ik dat uiteraard graag. In ieder geval tot dusver bedankt! Jullir hebben sowieso al meer bedacht dan de verkoper en verhuurder.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #13
Is de transportbeveiliging er wel uit ?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #14
De afvoer inderdaad in een grote bak hangen ipv de gewone afvoer is wel een idee. Dan sluit je afvoer uit. Moet wel een grote bak zijn.

Verder gaat het kraan dichtdraaien ook over de hoeveelheid water die door de zeepbakdeksel in het apparaat komt. Soms is de druk zo hoog dat het over de randen van het zeepbakje heen gaat. Dat heb ik al een paar keer meegemaakt.

Verhuurder heeft gewoon verplichting je deugdelijke aansluitingen aan te bieden dus als het aan de afvoer ligt zal hij dat moeten oplossen. Anders is dat een ontbinde factor en hoef je je huurverplichting ook niet na te komen. Je stelt hem dan in gebreken.
 
  • Like
Waarderingen: Ingrid99

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #15
Anders fabrikant laten komen. Die sluiten wel uit waaraan het ligt. Als het aan je aansluitingen ligt zijn daar helaas wel kosten aan verbonden maar dan is het wel opgelost.
 

Ingrid99

  • #16
Sleutelmeneer als het goed is, word ik morgen gebeld door Whirlpool voor een monteursafspraak. Dit is via de verkoper geregeld. De verkoper heeft ook de machines aangesloten (via hun bezorgdienst). Mocht het uiteindelijk toch aan de afvoer liggen, dan heeft wat mij betreft de verhuurder een probleem. Het kost alleen allemaal zoveel energie
 

Ingrid99

  • #17
Sleutelmeneer ik lees nu pas je 2 andere berichten.
De transportbouten zijn eruit ja.
Ik kan misschien eens aan de huismeester vragen of hij een grote bak heeft en dit voor mij wil proberen. Ik kan sowieso geen emmers water tillen.
De huismeester heeft trouwens onlangs nog met een slang vanaf de kraan een paar minuten water door de afvoer laten lopen en dat ging goed. Al gaf dat met de wasmachines ook geen probleem. Na dit én het reinigen van de afvoer zegt de verhuurder dat het niet aan de afvoer kan liggen.
Alhoewel ik het teveel toeval vind dat 4 wasmachines lekken, heb ik er niet genoeg verstand van om met volle overtuiging tegen de verhuurder in te gaan.
En dus blijf ik van het kastje naar de muur gestuurd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu