Waar drain plaatsen in casco badkamer?

Pab001

  • #1
In onze casco badkamer die over drie maanden wordt opgeleverd overwegen we een drain. Op de foto's is te zien hoe de badkamer eruit ziet. De linkerhoek is waar een muur komt. Daartegenover komt de douchekraan waar de leidingen nu al in de muur zijn gefreesd. We maken ons nu zorgen over de vloer en waar de drain moet komen. Er lopen heel veel buizen door het douchgedeelte, electra en waarschijnlijk buizen dikker dan 15mm voor het ventilatiesysteem in de woning. Ook zit er een metalen platte plaat in de vloer. Geen idee waar dat voor is? De hoogte van de afwerkvloer in de ruimte op de etage is 50mm behalve de badkamer nu die is dus 50mm lager omdat er nog geen zandcementvloer is gestort. Als we nu een drain gaan plaatsen op de betonvloer zijn we bang dat er eigenlijk geen ruimte meer is om deze goed te kunnen vastzetten met schroeven op de betonplaat ivm al die buizen. Ook is het er nogal een rommel met al het gruis en krimpgaas dat je hier nooit een draain waterpas op kan zetten. Het alternatief is de hele vloer volstorten met zandcement om uit te kunnen vlakken maar dan komen we naturlijk nooit meer gelijk met de afwerkvloer van de overige ruimtes die op 50mm hoogte liggen vanaf de betonvloer. Gevolg is dus een extra hoogte die we moeten gaan creeeren in de badkamer wat we erg lelijk vinden. Lang verhaal iig. Korte vragen aan het forum:

(1) Moeten we de vloer gaan uitvlakken in het douchedeel voordat we de drain plaatsen?

(2) Is er ruimte voor de drain iets ((+/- 100mm) voor de muur waar de flexibele waterleidingen zijn ingefreesd?

Alvast dank voor de tips!



 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je zult er sowieso niet aan ontkomen, dat straks de badkamer vloer hoger komt te liggen, als de rest van de verdieping vloer.
De afvoer goot hoef je niet vast te schroeven op de betonvloer.
Deze wordt straks gelijk met de cement dekvloer in de badkamer vast gezet/gestort.
De goot zal waarschijnlijk een minimale nbouwhoogte hebben van ongeveer 5/6 cm, en daar moet je dan nog ongeveer 1,5 cm afschot bij tellen, voor het afschot.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
De metalen "platte plaat" in een ingestort luchtkanaal tbv de ventilatie. Waarschijnlijk van de keuken.
 

Pabb001

  • #4
Als ik geen drain maar gewoon een afvoerputje wat er al zit, kan ik dan wel dezelfde hoogte aanhouden van 50mm? Ik denk dat 65mm ook nog te doen is aangezien er ook nog een drempel in de badkamer komt. Je zult die 1,5 cm dan niet echt zien vermoed ik.

Wat is echter gebruikelijk bij nieuwbouw?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu