Waar douchewand afkitten?

OscarK

  • #1
In de handleiding van mijn douchehoek staat dat alleen de aansluiting binnenkant+buitenkant profiel<->muur en alles op de onderkant aan de buitenzijde gekit moet worden. Het glas aan de binnenzijde onderkant bijvoorbeeld hoeft blijkbaar niet:

Alhoewel ik normaal gesproken de instructies van fabrikanten nauw opvolg, lijkt dit advies mij wel erg minimaal. Op de manier van de fabrikant kan water weliswaar niet ingesloten worden, maar er zal bijvoorbeeld wel elke keer water onder het muurprofiel komen. Is het daarom niet verstandig om toch wat scheutiger met de kitspuit te zijn aan de binnenkant?
 

Tegel

  • #2
Het glas van de vaste gedeeltes ook aan de binnenkant afkitten op de bak, en zorgen dat er geen lucht opgesloten zit.
Normaal is alleen het afkitten aan de buitenkant van de muur profielen voldoende.
Binnenkant kan ook maar dan alleen de horizontale zodat het water altijd uit het profiel kan lopen aan de binnenkant van de bak.
Wel eerst voordat je de profielen plaatst, even de douchebak geheel afkitten tegen de muur
 

OscarK

  • #3
Ik besef nu pas dat de plaatjes uit de handleiding misschien wat verwarrend zijn, want ik plaats mijn douchecabine niet op een bak, maar op mijn getegelde vloer. Deze had ik inderdaad aan de randen al eerder gekit.

Als ik de vaste wanden ook aan de binnenkant afkit dan zal ik niet kunnen verhinderen dat er lucht in opgesloten wordt. De wanden staan namelijk strak op de vloer, dus ik kan er niet voor zorgen dat de kit onder het glas komt.
 
  • Like
Waarderingen: Jan-WillemW

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu