Waaltjes leggen

Kinker

  • #1
Heb vandaag 'echte oude' waaltjes als een recht pad in mn voortuin laten leggen. Nu kwamen we aan het eind niet mooi recht uit. Beetje scheef. Komt natuurlijk omdat niet ieder Waaltje dezelfde dikte heeft. Maar is dit normaal voor zo'n pad? Ik bedoel, is dat niet gewoon op te vangen met wat vooruit meten en anticiperen met hier een daar een dikke of dunne Waal te gebruiken?

Verder werd er een 'straathamer' gebruikt. Veel Waaltjes sneuvelde dus ook door in tweeen te breken. Had daar niet beter een rubber hamer voor gebruikt kunnen worden?

Ik twijfel dus een beetje aan de vakbekwaamheid waarmee dit is uitgevoerd.

Graag jullie reactie of mening hierop!
 

Jelmer

  • #2
Oude waaltjes worden altijd met een straathamer ingestraat. Dit om de stenen stevig in het zand te leggen. Als de waaltjes breken bij het instraten, dan zat er waarschijnlijk al een scheurtje in de steen. Het zijn oude stenen die al een heel leven achter de rug hebben, en verschillende keren zijn verplaatst om een niet altijd zachtzinnige manier.

Recht straten lukt tot zover redelijk, maar kijk maar eens naar een weg die bestraat is met oude klinkers. Vaak worden ze in vissegraat verband gelegd. Dat is steviger, en je ziet minder dat het scheef loopt. Ze worden eigenlijk nooit in een lange lijn gestraat. Dan zie je meteen elke slinger.

Ik vind persoonlijk dat het bij oude waaltjes hoort. Ik heb mijn hele tuin er ook mee vol liggen, juist omdat het niet allemaal even recht is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Werk van derden wordt op het forum niet beoordeeld, zie de forumregels.
Als u twijfels kunt u bij iemand die er verstand van heeft een beoordeling van het werk vragen.
Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu