Brekerzand tussen waaltjes spoelt weg

Tracs

  • #1
Boven ons terras staat een overkapping met louvres wat ervoor zorgt dat tijdens een regenbui het brekerzand tussen de waaltjes wegspoelt. Zie foto. Een leuk patroontje zo maar uiteraard niet wat we willen. Wat voor een voegzand zou ik hier kunnen gebruiken zodat het niet meer wegspoelt? Iets wat hard wordt wellicht?

PXL_20220923_060022754.MP.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Je zou inveegsplit toe kunnen passen, dat blijft beter liggen dan zand maar zal bij harde regen nog steeds wat uitspoelen. (is wel eenvoudig terug te vegen)
Door de louvres ontstaan er nl. grote dikke druppels en als zo'n druppel van 2,5 a 3m hoogte komt vallen dan maakt een korreltje zand geen schijn van kans omdat de druppel veel zwaarder is dan het zand en een grote snelheid heeft.
Daarbij als er al een laagje water staat dan heeft het zand nog maar 1/10 van het werkelijke gewicht en zijn de krachtverhoudingen al helemaal zoek.
Vandaar dat men dan vaak gebroken steen/split toepast omdat dit zwaarder is en beter blijft liggen.

Iets gebruiken wat hard wordt zou ik niet adviseren dat gaat gegarandeerd breken en dan heb je overal stukjes puin liggen.

Alternatief is minder opvullen met zand, dus eerst het zand telkens in de voegen vegen zodat dit de ruimte tussen de stenen opvult en na een paar weken al het zand met een harde bezem zo diep mogelijk wegvegen.
 
Laatst bewerkt:

Teunemans

  • #3
Gatorzand is een ook een oplossing. Dit blijft aan elkaar plakken en voorkomt ook dat er onkruid door heen komt. Water kan er wel doorheen weg lopen
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
een gootje onder je afdak plaatsen is ook een oplossing
 

Teunemans

  • #5
Louvres zijn schutters, en zoals ik het begrijp is het hele dak gemaakt met schutters… dan heeft een gootje geen zin
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu