Keramische tegels met beton zelf leggen

Strandhok

  • #1
Nadat het bedrijf dat onze bestrating zou leggen ons liet zitten met half afgemaakt werk, en andere bedrijven pas volgend jaar werk opnemen, zijn we zelf begonnen met het goed leggen van onze Geo Ceramica tegels. Het zijn tegels van 1.20 x 0.30 met betonnen ondergrond. Vandaag liepen we alles na, voordat we gaan voegen....en er lagen 2 tegels niet helemaal goed. Dus die hebben we eruit gehaald en een heel klein beetje zand eronder gegooid waar de tegel ietsjes omhoog moest. Het heeft de afgelopen dagen flink geregend dus al het zand waar we mee werken is nat. Nu zweven de 2 tegels en als je erop loopt dan wippen ze op. We hebben ze weer eruit gehaald en met een lat al het zand vlak getrokken. Maar het blijft een drama. Het gaat echt maar om 2 tegels midden in het werk. We hopen dat we niet alle tegels erom heen weg moeten halen om dit weer goed te krijgen. Iemand nog een goede tip hoe deze klussers na 6 maanden toch eindelijk nog in de tuin van de nazomer kunnen genieten?
 

Teunemans

  • #2
Tegels eruit halen, dan eerst het zand goed aanstampen.
dan rechttrekken met een waterpas of lat.
vervolgens de tegels terugleggen (met 2 touwtjes eronder zodat je hem er makkelijk uit kan halen als hij ergens te hoog of te laat ligt)
Bij het terug leggen met een rubberen hamer voorzichtig goed tikken…
Dan rest nog de vraag, waar gaan jullie mee voegen?
 

Strandhok

  • #3
Bedankt voor de tip met de touwtjes! Bedrijf had voegmiddel dat je nat moet maken en wat dan hard wordt. Maar nu gelezen dat het bij deze tegels van Geo Ceramica beter is om met onkruidwerend zand te voegen (Bator XP2 zand). Heeft u ervaring met het leggen en voegen van deze tegels? Wat is het beste? We willen graag zo min mogelijk onkruid, maar wel dat het water zo natuurlijk mogelijk wegloopt.
 

Teunemans

  • #4
ik denk dat je gator xp2 zand bedoelt, en dit werkt goed!
Dit veeg je zo veel in de voegen, alles wat op de tegels zit veeg je er zo goed mogelijk af… En dan het terras vernevelen.
Door het vernevelen activeer je het product en word het “hard”. Hierdoor heeft onkruid nagenoeg geen kans meer om er doorheen te komen maar water kan er wel door weg zakken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu