Hoe gebruikte keiformaat/10 duimers leggen

Dimi

  • #1
Ik heb een vraag over een gebruikte partij 10 duimers die we gekocht hebben om te verwerken in mijn voortuin. De klinkers hebben naar mijn idee een 'gladde' kant maar daar zit heel veel klinkers (niet allemaal, is gebruikte partij dus varieert wat) bij die 2 'streepjes' hebben. Deze zullen vast niet bovenaan moeten liggen, dat ziet er toch niet echt fraai uit:
IMG_0893.jpg


Draaik ik ze echter met deze zijde naar beneden dan komt er naar mijn idee niet persé een veel fraaiere kant aan de bovenkant te liggen (grover, onregelmatig):
IMG_0888.jpg

Van dichterbij:
IMG_0891.jpg
IMG_0892.jpg

Of deze:
IMG_0890.jpg
IMG_0889.jpg

Ook lijken de wat afgeronde (facet?) randen beter te kloppen bij de richting met de streepjes omhoog.
Toch lijkt mij deze 'richting juist, 3 rijen breed maakt 30 cm:
IMG_0894.jpg


Draai ik alles een kwartslag dan ziet er ook niet verkeerd uit maar dan is de breedte een cm per klinker smaller, dat klopt dan volgens mij niet:
IMG_0897.jpg

IMG_0896.jpg

Je kunt natuurlijk zeggen: leg ze zoals jij ze mooi vindt, maar er moet nog een stratenmaker komen voor een offerte voor het leggen op de oprit met hetzelfde materiaal (40 m2, daar ga ik zelf niet aan beginnen). En dan is het een beetje lomp als ik mijn tuinpaadjes verkeerd gelegd heb en er weer uit kan gaan halen. Nu is het mooi weer en heb ik de tijd, geen idee wanneer de beste man komt voor de offerte. Als dat pas dit weekend is, is dat verloren tijd. Ik ga er liever nu mee aan de slag.

Waarschijnlijk mis ik kennis en inzicht en begrijp de spelregels niet, hoe zit het nu precies? Alvast dank! IMG_0890.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Streepjes horen aan de zijkant.
 

Dimi

  • #3
De streepjes horen wel degelijk aan de bovenzijde. Ik heb de partij teruggebracht. Vond lelijk. Nu klinkers zonder.
 

Willem52

  • #4
Streepjes aan de bovenkant zorgen voor een stroever wegdek.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu