Vuile muren witten: voorbereiding?

M.L. Kuiper

  • #1
Hallo,

We hebben sinds maandag de sleutel van ons "nieuwe"huis en zijn druk aan het klussen. De vorige bewonders hebben 30 jaar niks aan het interieur gedaan met als gevolg dat de muren en plafonds hartstikke vuil zijn, op sommige plaatsen letterlijk zwart van het vuil.

Uiteraard willen we alles weer witten. We zijn begonnen om met een ammonia oplossing de boel schoon te boenen. Er komt veel af, het vreet doeken, maar er blijft ook veel vuil op het plafond achter.

Zijn hier andere oplossingen voor? Bijvoorbeeld een primer, voorstrijk o.i.d. of kunnen we er na het schoonmaken gewoon overheen schilderen met een goede kwaliteit verf?
 

Toon

  • #2
Wat is de vervuiling? Nicotine?
 

M.L. Kuiper

  • #3
Nee, zeker geen nicotine, ik ken de vorige bewoners. Er staat wel een houtkachtel sinds '88. Dus roetaanslag van openen kacheldeur in combinatie met "leef- en woonvuil"
 

renehi

  • #4
Wanneer het vuil niet er meer vanaf gaat dan zou ik de ondergrond in de hoeken, waar het eventueel nog zwart is, voorstrijken met een een isolerende voorstrijkmiddel, de rest kan m.i. gewoon gesausd worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu