Studentenkamer lelijke muren weer netjes maken

yariwes

  • #1
Goedemorgen,

Binnenkort zal ik voor mijn vervolgopleiding op kamers gaan.
Ik ga er tussen de 2-3 jaar wonen en wil de kamer er daarom wel netjes uit laten zien, maar als een typische student wil ik er het liefst ook niet teveel geld aan uitgeven.

De muren in mijn kamer zijn vrij lelijk, ze zitten vol met kleine (~1mm) putjes en plekken met druppels verf of vlekken, ook zitten er nog enkele pluggen in de muur die de voorgaande bewoners gewoon opgevuld hebben... Ik heb al twee suggesties gekregen:
  • Verfdruppels/lijmresten etc wegschuren en de muren goed schoonmaken, daarna met Albastine muurglad er overheen om de putjes en andere oneffenheden weg te werken. Dit zal het mooiste resultaat geven maar ik hoorde van een collega dat muurglad niet echt beginners-vriendelijk is en het is aardig prijzig.
  • Weer alle verfdruppels etc wegschuren en goed schoonmaken, maar daarna met Knauf de kleine putjes opvullen, het laten drogen en 1 of 2 lagen latexverf er overheen. Dit is de goedkopere optie maar naar mijn inzien ook meer werk. Daarnaast zie ik van Knauf veel verschillende soorten en weet ik niet welke ik zou moeten kiezen.
Het gaat om zo'n 25m2 en de muren zijn van witgeverfd beton. Ik heb ook een poging gedaan om de woningvereniging er wat aan te laten doen maar helaas zonder succes. Ik ben een totale beginner op het gebied van dit soort klussen.

Ik ben benieuwd of jullie nog tips/opmerkingen of andere suggesties hebben alvorens ik aan de klus begin. Hieronder nog enkele foto's van de muren.

Groet,
Yari
1691052065732.png
1691052086649.png
1691052123864.png
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Mijn ervaring is dat dit prima te doen is met Muurglad achtige oplossing, zeker als je daarna nog schuurt (denk aan goede adembescherming) uiteraard moet je er wel een beetje handig in zijn.

Er zijn iets goedkopere alternatieven van dat product, en een stuk goedkoper als je zelf bereid bent water toe te voegen, al zou ik er voor dit soort oppervlaktes ook niet te moelijk over gaan doen. Voor de keuze welke variant je nodig hebt moet je dus opzoek naar de variant voor minimale hoogte verschillen.

Merken noemen doen we hier niet aan, maar zo moet je er wel uitkomen denk ik. Tip let op termen zoals finish :wink:
 
  • Like
Waarderingen: yariwes

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Behangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu