Stucen; echter afwasbare verf op de muren

Wiel59

  • #1
Goedemiddag,

De vorige eigenaar van mijn woning heeft bijna alle muren van afwasbare verf voorzien (het glimt (zie foto), ik weet niet welke verf er op zit). Nu wil ik de muren graag glad laten stucen door een stucadoor. Ik heb hier 2 stucadoren op bezoek gehad. De eerste zei er niks van. De tweede adviseerde om de muren die van afwasbare muurverf zijn voorzien niet te stucen omdat het risico bestaat dat de stuc er na een paar maanden afvalt omdat de stuc niet kan hechten. Klopt dit?

En als ik toch wil stucen, wat moet ik dan doen? Het hele stucwerk afsteken, of de afwasbare verf verwijderen met een plafond/muur schuurmachine? Welke opties zijn er zodat ik toch kan stucen?

En als er toch niet gestuct kan worden, kan ik de muren dan wel gewoon overschilderen na ze eerst uiteraard te hebben afgewassen en voorzien te hebben van een grondverf?

Jullie hulp/advies wordt zeer op prijs gesteld!

PS: de afwerking van de huidige muren verschilt. Sommige muren hebben spachtelputz, anderen een korrelstuc (heet dat geloof ik).

Hartelijke groet,
Wiel

image0 (1).jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Heeft hij het over voorstrijken met betocontact gehad?
 
  • Like
Waarderingen: Wiel59

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Ik zou een baksteen pakken, die doormidden kappen en daarmee de verf heef grof wegschuren.
En dat zoveel mogelijk natuurlijk. Dan laten voorstrijken met het juiste middel en laten stucken.
 

Wiel59

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Reactie op hr. Ijkenhout: nee hij heeft het niet over Betocontact gehad. In heb er over gelezen, en schijnt een goed middel te zijn. Heeft u er ervaring mee?

Ik las ook een reactie over met een baksteen schuren. Ik heb een muur/plafondschuurmachine gekocht. Daar zal ik de muur mee schuren en dan met Betocontact primeren. Dat moet vast lukken.
 

Jan-euro

  • #5
Op alle geverfde met latex en Gladde ondergronden en ook op tegels kan je stucken met uitzondering dat het geen veegvast is( maar die zou je zo weg kunnen wassen )
Je moet dan wel vetvrij maken en Losse delen verwijderen en dan beton contact erop laten drogen dan stucken raar dat die stucadoors dat niet weten
Ik ben zelf lang stukadoor geweest
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Jan-euro schreef:
...raar dat die stucadoors dat niet weten...
Die stucadoors moeten garantie op hun werk geven. Bij stuken op bijv. een met latex geschilderde ondergrond ben je afhankelijk van de hechting van het (onbekende) latex op de (onbekende) laag daaronder. Zelfs met een goede primer is dan nog steeds geen garantie te geven dat de hele stuclaag er naderhand niet af komt.

Edit: En als jij dat als stucadoor wel gedaan hebt (die regel stond er nog niet bij toen ik bovenstaand schreef) dan heb jij het risico voor lief genomen. Een andere stucadoor doet dat waarschijnlijk niet, vooral omdat er tegenwoordig werk in overvloed is.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu