Vragen mbt driepuntssluiting deuren

Daze

  • #1
Op elk van mijn kunststof deuren heb ik een driepuntssluiting van het merk FUHR welke bestaat uit 2 haken die in het kozijn vastgrijpen en een 'nachtslot'. Nu zag ik op het cilinderslot zelf en op de 'slotplaat' (waar de haken en zo uitkomen) dat deze SKG** zijn, maar op de 'sluitplaten' (waar de haken IN gaan) staat SKG* vermeld. Is dit gebruikelijk? Moeten deze niet beiden SKG** zijn? Tevens zag ik dat er gebruik is gemaakt van losse sluitplaten, dus voor elk sluitpunt een aparte sluitplaat. Ik weet dat er ook sluitplaten zijn uit één stuk, wat is beter?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Een onderdeel met twee sterren heeft een hogere inbraakwerendheid dan met 1 ster. Het is dus maar net de vraag hoe inbraakwerend je het wilt hebben.

Daarbij is natuurlijk niet alleen de kwalificatie van het hang en sluitwerk bepalend. Het gaat om het geheel van de toegepaste materialen. Je kunt nog zulke goede sloten op een gammele deur zetten, inbraakwerend wordt het dan nog niet.

U schrijft dat het gaat om kunststofdeuren. Vaak is er dan sprake van onderdelen die specifiek voor het desbetreffende profiel worden gefabriceerd. Het is dan helemaal de vraag of voor uw kozijnen de desbetreffende onderdelen wel in een twee sterren classificatie te krijgen zijn. Het kan maar zo zijn dat het gezien het profiel onmogelijk is om een sluitplaat met een tweesterren classificatie te maken.

Waarschijnlijk is uw deur heel behoorlijk inbraakwerend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu