Vraagje over leds Watts Vision module BT-M6Z02-RF

witterholt

  • #1
Goedendag,

In onze nieuwbouwwoning zit op elke etage vloerverwarming welke van warmte voorzien wordt door een Intergas Xtreme 36 CV-ketel.
Bij elke verdeler zit een Watts BT-M6Z02-RF welke de warmtevraag doorgestuurd krijgt van diverse Watts ruimte thermostaten. Beneden zit de main BT-M6Z02-RF module welke verbonden is met de CV-ketel. Op zich werkt dit systeem prima. Echter heb ik twee vragen welke ik niet kan terugvinden in de documentatie.

1.) Soms knippert de H/C led rood i.p.v. dat ie brandt; wat houdt dit in? In de handleiding wordt alleen gesproken over rood knipperende leds bij de diverse zones.
2.) Er is ook nog een pomp led; die gaat samen met de betreffende zone led groen branden bij warmte vraag. Maar ik heb geen extra pompen bij de verdelers zitten; alles wordt door de pomp in de CV-ketel aangestuurd.

Alvast bedankt voor de moeite van het beantwoorden...
 

Lange Herman

  • #2
Volgens mij:
1.) Slechte verbinding. Eventueel batterijen in de kamerthermostaat vervangen.
2.) Pomp led, dit is een standaard schakeling. Die bij u niet gebruikt wordt. (Geen pomp oid aangesloten). Deze led kunt u dus negeren.
 

witterholt

  • #3
Bedankt. Op zich is de verbinding niet echt slecht; het koppelen / pairen van de thermostaat met de module lukte binnen een seconde en ook bij warmtevraag wordt binnen een normale periode het signaal verstuurd. De afstand tussen thermostaat en module schat ik in op ongeveer 3 á 3,5 meter met twee binnenmuurtjes van cellenbeton er tussen. Volgens de handleiding van de module zou het radio frequentie bereik in een woning maximaal ongeveer 50 meter zijn. Volgens de handleiding van de thermostaat geeft ie zelf aan als de batterijen te zwak zijn doordat de "OK" knop rood gaat knipperen tijdens het bedienen.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu