Vraagje over dekvloer

Bosman

  • #1
Beste mede-klussers,

Ik ben nieuw op het forum dus ik zal mezelf eerst even voorstellen.
Ik ben Jan, 31 jaar en chef-kok van beroep. Sinds Juni 2017 ben ik samen met mijn vrouw in het bezit van prachtig arbeidershuisje uit 1900. Wij zijn samen en met mijn vader ( die erg handig is) al 8 maanden aan het klussen. En nu stuitten we op een probleempje. Dus hier mijn vraag:

Er is een constructievloer gestort op de beganegrond. Nu hebben we nog 13 cm in hoogte te vullen. We gaan eerst 5cm isolatie leggen, hier plaatsen we vloerverwarming op (direct op de isolatie, zonder noppen matten) en dan hebben we nog 8 cm te vullen. 7 cm dekvloer en 1 cm afdekvloer. Nu hebben we helaas geen budget meer voor de afdekvloer. Dus willen we onbepaalde tijd op de dekvloer gaan leven/wonen. Wat is dan onze beste optie? Zand-cement? Anhydriet? Beton? Rekening houdend met rendement vloerverwarming (dit word de hoofdverwarming)en rekening houdend met dat de dekvloer waarschijnlijk Woonbeton, gietvloer of pvc word?
Het gaat om een ruimte van 60 vierkante meter.

Ben erg benieuwd naar jullie reacties

Mvg,
Jan
 

Marcn88

  • #2
Je kunt er prima een zand cement vloer in smeren en deze of afpappen met pure cement of iets van een coating erop smeren als t maar 'hard' word
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
1 woning gewoon zandcement

zou er gewoon een paar rest stukjes vloerbedekking of zeil opleggen voor tijdelijk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu