Kruipruimte isolatie glaswol vraagje

Pionok

  • #1
Beste Klussers. Om toch ook al wat in de "trend" van isoleren mee te gaan heb ik mijn zolder compleet geisoleerd en afgewerkt.

Nu had ik nog een rol glaswol 16cm. RD=4 over dus dacht dat het misschien een idee was hiermee te beginnen in de kruipruimte.

Vandaag dus vol goede moed met de rol onder mijn arm en ijzerdraad en wat schroeven (collega vertelde dat hij het op die manier gedaan had) de kruipruimte in.Zoals je op de foto kunt zien zit de isolatie er niet echt heel netjes in. Het hangt er allemaal een beetje bij en Helaas blijkt dat de ruimte tussen de balken zo'n 62 a 63 cm is en geen 60. Een rol is 60cm breed. Ik zal dus nog isolatie , drie cm er tussen moeten gaan proppen.

Ik heb de rol uitgerold en het folie verwijderd (volgens de subsidie regels van de gemeente) en de rol tegen de vloer geplaatst op ijzerdraad.

Voordat ik verder ga met de gehele kruipruimte. Hoe zouden jullie dit aanpakken? gewoon deze rollen gebruiken en dan de randen opvullen met los isolatie, of de randen afpurren?

of toch voor glaswol platen gaan en deze op maat snijden zodat het er allemaal een stuk strakker inzit.

graag jullie ideeen hierover.

Alvast dank.

mvg. rene
 

Tiho

  • #2
Ik zou het met platen doen. Dit gaat uitzakken.

En eigenlijk zou ik persoonlijk ook een ander product nemen als glaswol.
 

Pionok

  • #3
Ik kan t eventueel ook nog met latjes doen.

Maar wat raad jij aan? Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kruipruimte deels ook uitgegraven gaat worden.

Ik heb gekeken naar pir of EPS/xps maar dat is prijs technisch wel een heel stuk duurder. Of maak ik een fikse mis rekening?

Bedankt voor je reactie.

Rene
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als je persé deze rollen wilt gebruiken: Richting 90 graden draaien, dus stukken van 63cm? snijden. Daaronder gaas tegen de balklaag nieten.
Advies: gebruiken platen en bijvoorkeur onder de balklaag aanbrengen.
 

Pionok

  • #5
Ik ben begonnen met het gebruik van glaswol platen. Dit werkt prima en zakt niet meer uit. En het voldoet aan de eisen van de gemeente tav. subsidies.

bedankt tot zover.

gr. rene
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu