Vraag over aansluiten dimmer

Tr81f

  • #1
Ik heb een vraag over het aansluiten van een dimmer. Het is een dimmer van Busch-Jaeger, type 6517 U-101. Ik heb hem nu aangesloten op de manier zoals beschreven in dit schema, met een bruine en een zwarte draad (de electra in mijn huis is op sommige plaatsen enigszins ouderwets):



Maar zoals hij nu is aangesloten werkt hij niet optimaal. Als ik de dimknop indruk om de lichten uit te doen werkt dat niet: ik moet de dimmer dus steeds helemaal uitdraaien. Ook zit er achter de dimknop een klein rood lampje dat nu ook niet werkt.

Ik zou de dimmer dus graag aansluiten zoals het hoort. En op de website van B-J vond ik een gebruiksaanwijzing met onderstaand schema. Ik snap daar helaas weinig van. Is er iemand die de onderstaande tekening voor mij zou kunnen 'vertalen'?



Ik kijk uit naar jullie adviezen.

Groet, Tim
 

Atmoz

  • #2
Op basis van productinformatie:

Productinformatie
Busch-Jaeger - 6517 U-101

LET OP!
Het dimmercontact is enkelpolig.
De dimmer gaat aan door aan de knop te draaien. Het dimmen gaat op dezelfde manier.
Als je de knop indrukt schakel je een ander (wissel)contact.
Dit contact is alleen een schakelcontact en kan niet gebruikt worden voor het dimmen.


Als je de bruine draad aansluit op een van de aansluitingen aangegeven met een neerwaarts pijltje (op de bovenstaande tekeningen, want ik begrijp dat de pijltjes op de schakelaar/dimmer andersom staan) kun je de dimmer met de schakelaar ook helemaal uit zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu