Hulp gevraagd bij aansluiten grondkabel op schakelaar

MrRalph

  • #1
Ik heb een vraag over mijn grondkabel voor elektra buiten. Het gaat om een 3-aderige kabel (voor vaste aansluiting naar schuurtje en schakelbaar vanuit binnen voor tuinstopcontact en lamp buiten).

De kabel wil ik aansluiten via een doorvoer die uitkomt bij een schakelaar binnen (zie foto's).

Ik zit met een paar vragen over de aansluiting van de draden van binnen (dus uit de schakelaar) met die van de grondkabel? Met name: hoe verbind ik de aardlitze uit de grondkabel nu met de geel/groene aarde binnen en hoe maak ik de verbinding met bruin en zwart vanaf de schakelaar.

Alle hulp is welkom!

Groeten, Ralph


 

Appeltje

  • #2
Ik heb het idee dat ik reeds 2 bruine draden in de schakelaar zie zitten. Als dat het geval is zul je een lasklem moeten gebruiken met een extra stukje draad zodat je alle bruine draden daarin kan vastmaken.

Voor de aardlitze bestaan speciale blokjes, die dingen zijn grijs met oranje palletjes, hierin kun je zowel soepele als harde draad in kwijt.

Ik hoop dat ik je vragen goed begrepen heb.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
En een tip om de blanke uiteinden van een draad niet langer te laten dan nodig is.
De draad die in de wcd zit laat een stuk blank draad zien.
 

Arian.hofland

  • #4
Deze situatie heb ik thuis ook. Ik vraag mij af of je de grondkabel tot aan het stopcontact hebt gekregen.

Welke grondkabel had je? Of heeft iemand anders ideeën hoe ik die kabel daar krijg of welk alternatief ik heb? Ik heb een 2*2,5 aderig ymvkas kabel.
 

Hitman212

  • #5
Hallo,

Bovenstaande bericht is meer als 2 jaar oud. Maak van jouw situatie even een foto en plaats dit in een nieuwe onderwerp. Persoon kan wellicht dood en begraven zijn voordat deze reageert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu