Vraag m.b.t. uitbouw buren

Nieuwe Buur

  • #1
Beste gebruikers,

Wij zijn op dit moment met smart aan het wachten tot onze nieuwbouwwoning (met uitbouw) opgeleverd wordt. Onze directe buren hebben vanuit het project niet voor een uitbouw gekozen, maar hebben ons aangegeven dit graag na oplevering te willen doen.

Onze uitbouw staat met binnenmuur, (isolatie?) en buitenmuur op de erfgrens en staat daarmee ook voor een deel op het perceel van de buren. Hier rust een zogenaamde erfdienstbaarheid op wat betekent dat onze muur gebruikt mag worden door onze buren voor een uitbouw (als ik het goed heb begrepen).

Ik gun onze buren natuurlijk een uitbouw, maar ik ben als de dood dat wij straks eventueel te maken gaan krijgen met verzakking, lekkage of extra geluidsoverlast tussen de woningen door een verkeerde constructie.

Bij een nieuwbouwwoning en sowieso alle woningen zou ik dat erg zonde vinden. Op welke punten moet er gelet worden tijdens de uitbouw van onze buren?

Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
We behandelen hier alleen vragen voor klussen die je zelf uitvoert. Deze vraag valt daar dus niet onder.

Ga in overleg met de buren om je zorgen te bespreken. Dan kunnen ze vertellen hoe ze het van plan zijn. Als je dan nog niet gerust bent, kan je zelf iemand regelen om mee te kijken (een opzichter) vanuit jouw kant. Succes en veel plezier met jullie huis!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu