Vorstvrije buitenkraan geeft geen water meer

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #21
Er zijn meerdere problemen je kunt niks vinden online welke type keerklep is toe gepast dan moet je bij de fabrikant zijn.
Misschien zit daar een braam in de kunststof dat bij een keer bij afsluiten hoofd leiding in huis de klep terug gezogen word en dan door een braam de klep vast zit.
Dan krijg je hem niet los.
Enigste is de aansluit knie los halen en nieuwe keerklep plaatsen.
Het andere probleem is leidingen wil men niet in zicht hebben dus alles weg gewerkt dus ook niet meer bij kunnen zonder te breken.
Vroeger zag je een koperbuis met een stopkraan en aftappen vlak er achter in zicht dat was handig, nu zullen ze zeggen wat lelijk niet eens strak.
Brochure | Non return insert check valve (wattswater.nl)
 

Daan79

  • #22
Dank je wel Henk voor je reactie. De kraan is dus uit productie gehaald begrijp ik van de loodgieter. Of er dus een losse keerklep besteld kan worden weet ik niet. Maar jij geeft dus aan dat de keerklep vervangen kan worden. Kan dit zonder te breken? De leiding zit waarschijnlijk tussen een gipsenwand en osb hout. De achtergevel heeft een houten constructie, geen steen. Mijn grootste vrees is dat zij ook de woonkamer in komen wanneer zij de boel openmaken en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten..:-(

EAA41DE9-7E22-4755-847D-EDCD6F329676.jpeg 75359866-0166-4B8D-BF7F-913A2DDF0778.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #23
De keerklep zit in de knie dus je kan er niet bij zonder het open te maken de muur.
Dan moet je de waterleiding afkoppelen bij stop kraan en daar van uit buiten langs een kraan maken waar je wel gewoon bij kunt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu