Onze keuken is 6,6m lang en bestaat uit 3,3m originele keuken en de rest is aanbouw. Nu is het helaas zo dat de muur van de aanbouw ca 9 cm versprongen staat tov de originele keuken muur. De beide muren staan wel in elkaars verlengde (dus niet scheef), maar de originele keuken muur staat dus een stukje naar achter. Nu komt er een nieuw keuken blok wat langer is en moeten beide muren één geheel gaan vormen.
Dat wil ik doen door vóór de originele keukenmuur (kalkzandsteen) yTong blokken te metselen van 7cm dik, op 1 a 2 cm afstand van deze muur. De ruimte tussen de yTong blokken en de kalkzandmuur wil ik volgooien met specie. Deze muur wil ik eigenlijk zonder profiel op de smeerlaag van de keuken plaatsen. Het muurtje zou ca 3,3m lang worden en 2,6m hoog en aan beide zijden (L+R) ingesloten.
Aan deze nieuwe voorzet wand komen straks de keukenkasten te hangen en de muur wordt ook deels betegeld.
Is dit een goed idee, of is het verstandiger, een kalkzandsteen te gaan gebruiken (amstelformaat, op zijn kant =72mm), ivm sterkte.
Xella vindt een yTong wand van 7cm dik kennelijk te dun voor keukenkastjes aldus hun website, maar men gaat daar wel uit van een vrijstaande muur en dat is deze niet.
Dat wil ik doen door vóór de originele keukenmuur (kalkzandsteen) yTong blokken te metselen van 7cm dik, op 1 a 2 cm afstand van deze muur. De ruimte tussen de yTong blokken en de kalkzandmuur wil ik volgooien met specie. Deze muur wil ik eigenlijk zonder profiel op de smeerlaag van de keuken plaatsen. Het muurtje zou ca 3,3m lang worden en 2,6m hoog en aan beide zijden (L+R) ingesloten.
Aan deze nieuwe voorzet wand komen straks de keukenkasten te hangen en de muur wordt ook deels betegeld.
Is dit een goed idee, of is het verstandiger, een kalkzandsteen te gaan gebruiken (amstelformaat, op zijn kant =72mm), ivm sterkte.
Xella vindt een yTong wand van 7cm dik kennelijk te dun voor keukenkastjes aldus hun website, maar men gaat daar wel uit van een vrijstaande muur en dat is deze niet.