Voorzetwand icm spouwisolatie problemen?

Jare30Hoek

  • #1
Goedemiddag,

Mijn kleine jaren 30 hoekwoning was al voorzien van een voorzetwand aan de langste muur (hoekzijde), wat voor isolatie hier in zit zou ik niet weten. Tijdens de verbouwing in 2017 is boven alles ook nog voorzien van voorzetwandjes met steenwol. Nu zou ik gaag voor betere isolatie ook spouwmuurisolatie willen toepassen. De muren aan de voor en achterkant van de woning (beneden) zijn namelijk helemaal niet voorzien van isolatie. Het grootste gedeeltje van deze muren bestaat uit glas, wel dubbel, geen HR+++.

Ik heb ehter ooit eens ergens opgevangen dat spouwmuurisolatie icm een voorzetwand vochtproblemen zou kunnen opleveren. Zou dit echt zo'n groot risico opleveren?

De keuken zit trouwens in een open aanbouw aan de woonkamer, deze is volgens mij erg amateuristsich gebouwd (enkele laag steen, de kozijnen verspringen niet naar binnen zoals hoort, maar zitten gelijk aan de stenen). De gehele muur is niet erg dik dus ik denk ook niet erg goed geisoleerd. Vooral het dak zou daar nog een zwak punt kunnen zijn gezien daar gen verdieping boven zit.

Mijn vraag dus; gaat spouwmuurisolatie echt zulke grote problemen opleveren?
 

Kareltje333

  • #2
Als de muren aan de binnenkant (dus achter de voorzetwand) goed gestuct en de voegen van het buitenblad in goede staat zijn, is het geen problem.
 

Kareltje333

  • #3
Sterker nog, je vermindert de kans op vochtproblemen doordat je het dauwpunt naar buiten verplaatst, buiten de (in principe luchtdichte) stuclaag. De lucht (met waterdamp kan) niet in de buitenste isolatie komen, waar het dauwpunt zich bevindt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu