Voorzetwand binnenmuur spouw: regelwerk nodig?

chris1938

 • #1
Dag,

We zijn bezig met onze nieuwe kluswoning, vrijstaand uit 1938, ca 140m2. Qua isolatie heeft de woning bijna nog niks. Er zit wel een spouwmuur maar deze is leeg. Omdat deze vrij smal is lijkt het maken van een voorzetwand mij een betere optie voor de lange termijn. Ik zat te denken aan pir en dat af te werken met gips, of eventueel eerst osb en dan gips. Nou kwam ik er na heel wat speurwerk niet helemaal uit of het nodig is om het pir vast te maken op regelwerk aan de binnenkant voor ventilatie of dat ik dit gelijk op de binnenmuur kan plaatsen. De bestaande spouw zou voldoende ventilatie opleveren toch?!

En kan je de voorzetwand dan vastschroeven aan de binnenmuur? Of is toch op regelwerk beter.

Ik hoor graag wie er ervaring mee heeft.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Door de bestaande spouw kan er geen doorslag van regenwater plaats vinden. Dus direct tegen de binnenwand is prima, mits deze goed vlak is.

  Kom je goed uit met je stopcontacten en afwerkingen rond de kozijnen?
   

  chris1938

  • #3
  Ah dank!

  De stopcontacten zitten nog allemaal hoog, dus die wil ik verlagen. Denk door in te frezen in de muur en dan een contactdoos in de voorzetwand te plaatsen.

  Wat betreft afwerking van de kozijnen moeten er nieuwe vensterbanken op, en nieuwe binnenwerk rondom het kozijn. Zal toch bijna 10 centimeter dieper worden dan nu.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu