Voorzetwand binnen of gevelbekleding buitenkant dicht metselen?

MissDIY

  • #1
Op mijn 2 slaapkamers vervang ik de radiatoren. Die zijn er nu (tijdelijk) af.

Mijn huis is van 1965 matig geïsoleerd. En ik zou graag op een beetje betaalbare manier (waaronder veel zelf doen) toch wat willen isoleren, alleen al omdat ik een hekel heb aan tocht.

Nu dacht ik in de eerste instantie, ik kan een voorzetwand maken, dubbelzijdig vlies PIR 50 dik, maar kan ik de constructie zo maken dat ik er nog 42kg radiator aan kan bevestigen? Zo niet, dan houdt dit al op.
De muren aan de buitenkant ( met de gevelbekleding) zijn van hout.

Op 1 slaapkamer heb ik over de breedte 1 rolluik. Daar is de gevelbekleding aan de buitenkant van canexel, wat op termijn moet worden vervangen.

Bij de helft van onze straat is de gevelbekleding (wat origineel wat verticale houten latten waren en een soort van hardboard vervangen door metselwerk.)
Dat is mijn bedoeling ook.

Aan de voorkant heb ik ook kunststof gevelbekleding , in betere staat.

Nu is mijn vraag:
Als ik uiteindelijk de gevelbekleding laat dichtmetselen, is het dan nu de moeite en problemen waard om op de slaapkamers een voorzetwand te maken?
Het gaat om kamers van 3.10 lang en 2.80 breed.

Met het dicht metselen, kan de houten binnenmuur blijven zitten, wat voor isolatie kan er in de spouw (kan PIR?), naast een hoekprofiel over de lengte, stenen en cement is er nog ander materiaal nodig?
(Deze klus ga ik niet zelf doen, in ieder geval niet het metselen).

Wat zouden jullie mijn adviseren? Is het beter om en en te doen, of is de moeite van de voorzetwand beter te laten omdat met het vervangen van de gevelbekleding ik straks die isolatie winst ga behalen?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de gevels gaat vervangen, kun je inderdaad beter van buitenaf isoleren.
 

MissDIY

  • #3
Dankjewel voor je reactie @Impie.
Ik ben een beetje bekomen inmiddels want ik sprak een van de buren die de gevel dicht heeft gemetseld en geïsoleerd, en hij waarschuwde mij dat er een asbest plaat in de muur zit.
Nou heb ik inmiddels een paar nieuwe vragen, ik weet niet of ik die nog in dit topic mag stellen.
Zouden jullie de asbestplaat verwijderen? En wellicht heel domme vraag, ik weet nu niet of er nog een plaat achter zit de asbest plaat zit of dat de asbestplaat in de slaapkamer meteen de muur is? En hoe erg is het om opnieuw gaten te boren om radiatoren op te hangen? Ik ben eerlijk gezegd geschrokken, heb meteen de gaatjes van de vorige dicht gesmeerd...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu