Voorraadkast waterdicht maken

Boomvis

  • #1
Hallo,

Ik heb afgelopen december een huis gekocht en die heeft een mooie ruime voorraadkast onder de trap. De voorraadkast komt ook weer uit in het kruipruim. Nou weet ik dat tijdens hele natte periodes het ruim onder water kan komen te staan en dit door kan spoelen tot in de voorraadkast. De vorige eigenaar heeft beton gestort in het kruipruim en tegels gelegd in het de kast. Er is ook een plek om de dompelpomp neer te zetten zodat ik eventueel overtollig water kan wegpompen. Heel netjes allemaal.

De houten omranding van de voorraadkast staan echter nog wat lager en nemen dus veel vocht op. Nou lijkt mij dit op zich niet veel kwaad te kunnen, behalve dat de dunne houten (als het niet een vorm van multiplex is) aardig aan de rotte kant zijn.

Wat ik wil doen is de houten platen vervangen liefst met iets dat niet zo snel kan eroderen. Ik dacht aan iets zoals acrylaat misschien?

Als ik tussen de houten poten van de billie in de voorraadkast en de grond ook iets van een acrylaat plaatje kan stoppen. Dan trekt de vocht misschien minder snel op.

Mijn uiteindelijke doel is een manier vinden om de voorraadkast, die nu nogal vochtig is, droog(er) te maken.

Enige tips?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zorgen dat het vocht de voorraadkast niet kan bereiken. Dus het waterpeil rond de kast verlagen -> Pompen buiten de kast.
 

Boomvis

  • #3
Het pompen gebeurt buiten de kast.
Er zit niet veel hoogte verschil tussen de kast en het beton in de rest van het kruipruim. De planken kast binnen staat echter met zijn poten nog onder de tegels zover ik kan zien waardoor het vocht naar boven trekt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een plank of balkje onder de kast en daar stelpoten van een keuken in monteren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Onder de vloer alleen materialen gebruiken die tegen vocht kunnen.

Plaats eens een foto van de ruimte en geef aan hoe de wanden en vloer precies zijn opgebouwd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu