Voorplaat hangend toilet

JoeriKers

  • #1
Dag allemaal,

Wij zijn bezig geweest met een ombouw voor het hangend toilet. Dit hebben we gedaan met een groene gipsplaat met een dikte van 9,5 mm. Nu lees ik verschillende dingen over het gebruik van een gipsplaat als voorplaat van een hangend toilet. Met name dat door de druk de gipsplaat kan buigen en zo de tegels breken.

De gipsplaat zit direct op het frame met zelftappende schroeven en het gaat om een Geberit Duofix Sigma UP720.
Als ik de gipsplaat ter hoogte van het toilet probeer in te duwen, lijkt er geen beweging in te zitten, mogelijk omdat de gipsplaat ter hoogte van het toilet tegen het frame drukt (zie technische tekening)?

Dus ik twijfel of ik het moet gaan vervangen met een multiplex plaat van 18 mm OF er een extra gipsplaat tegen aan kan zetten, OF het gewoon zo zou kunnen laten en erop te gokken.

Wat denken jullie?

Groet, Joeri

P.s. Tevens hebben we het toilet nu al geïnstalleerd omdat het onze enige toilet is in ons huis. We zijn ons er dus van bewust dat de pvc tbv afvoer en aanvoer naar het toilet vervangen moet worden door een langere, zodra we het hebben getegeld.
1624459896238.png


1624459833777.png
 

Sander 1972

  • #2
Gewoon vervangen voor multiplex, heb je ook geen gezeur achteraf
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Dimkal

  • #3
De leverancier adviseert 18mm gips. Dit frame is echter al flink verstevigd omdat bij de dunne frames de afvoer tussen de poten naar beneden wordt geleid en er geen dwarsbalk voor de afvoer langs komt. Een extra plaatje van 9mm erop kan prima. Dit wordt in de bouw ook vaak zat zo opgelost want 9mm is een veel toegepaste maat. Gaat met name om de piekbelasting van de pot op de wand als je deze aantrekt tegen de wand bij montage of als je op de wc gaat zitten dan kan dit heel veel piek kracht op de wand overbrengen. Verder zit er ook verschil in tegels, een dun 15*15 tegeltje breekt eerder dan een dikke vloertegel zeg maar. Mozaïek wordt ook heel snel de achterwand ingedrukt en vereist nog meer stevigheid van de wand.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Een setje geberit (442.331.00.1) beplating had je je probleem bespaart.
Is 18 mm dik en is gemaakt incl. gaten voor geberit reservoir.
 

JoeriKers

  • #5
Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik was gisteren avond al begonnen met de multiplex plaat op aanraden van Sander. Dit ga ik dus maar toepassen met daarop een groene gipsplaat. Dan weten we zeker dat we goed zitten!
 

Sander 1972

  • #6
Dat is niet nodig, doen wij nooit
 

Haplo

  • #7
Ik gebruik al jaren 2 platen DiamonBoard 10mm, nooit geen probleem.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu