Voorlooptemperatuur Nest V3 instellen?

Rinja

 • #1
Op internet en ook op de site van Google vind ik weinig informatie over de voorlooptemperatuur die je kunt instellen op de Nest thermostaat.
Kan iemand aangeven wat voorlooptemperatuur is, en of je deze instelt, en zo ja op welke temperatuur, bij een systeem met alleen radiatoren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rinja

  • #2
  De voorloop op de Nest staat overigens op 70 graden en aansturing is OpenTherm. Geen idee of voorloop van belang is.
   
  • Like
  Waarderingen: PixelMarlon

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #3
  Wat is je probleem. Wordt de kamer niet warm bijvoorbeeld?
   

  PixelMarlon

  • #4
  Rinja schreef:
  De voorloop op de Nest staat overigens op 70 graden en aansturing is OpenTherm. Geen idee of voorloop van belang is.
  Wat Nest "voorloop" temperatuur noemt als hij op Nederlands staat, is "supply" in het Engels.

  Je hebt in je Nest dus de CV water temperatuur op 70 gezet, en hij stookt met precies 70 gr, niet meer en niet minder. Nu heb je geen modulerende regeling, zou dit in de meeste gevallen uitzetten!
   

  Rinja

  • #5
  Ik kwam voorloop tegen toen ik de thermostaat resetten. Vooraf heb ik de instellingen opgeschreven. Ik krijg de thermostaat namelijk niet meer gekoppeld aan mijn Google home hub, waardoor mijn door MS geplaagde echtgenote de thermostaat niet meer met stem kan bedienen.
  Maar goed, voorloop moet dus uit bij modulerende regeling. Dus op nul graden?
  Dank voor de reacties
   

  Rinja

  • #6
  Als de voorloop op 0 (dus uit) staat, werkt de ketel niet meer. Dan levert de ketel bij warmtevraag geen warmte. Het bleef vanochtend erg koud in de woning
   

  87brybry

  • #7
  Beetje laat antwoord, maar zo af en toe zoek ik ook naar een duidelijk antwoord op deze vraag.

  Volgens mij bepaalt deze instelling de maximale aanvoertemperatuur die bij het voorverwarmen, of na een flinke slinger aan de thermostaat, nodig kan zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het (te) lang duurt om het huis op temperatuur te krijgen als je met slechts 60°C graden stookt, maar dat die lage stooktemperatuur prima is om het huis op temperatuur te houden. Zodra de gewenste temperatuur in zicht is zal de thermostaat de aanvoertemperatuur vanzelf weer verlagen.

  De thermostaat is trouwens slim genoeg om alles zelf te tegelen, dus ik zou me er niet al te druk om maken als de temperatuur binnen een schappelijke tijd behaald wordt. Een hogere stooktemperatuur kan ook hogere kosten met zich meebrengen.
   

  klusjeskerel

  • #8
  Deze temperatuur geeft de maximum temperatuur waarop je radiatorwater wordt opgewarmd. Hoe lager hoe efficienter, maar er komt een punt dat het dan te lang duurt om je huis op te warmen.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #9
  De voorlooptemperatuur is toch niets anders als de aanvoertemperatuur vanuit de ketel in dit geval.
  Ik denk ook dat de vraagsteller inmiddels wel geholpen is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu