Voorkomen lekkage afvoerputje badkamer

Joanke

 • #1
Hallo klussers,

Wij gaan de badkamer opknappen. Er komt een nieuwe tegelvloer in. Daar waar het ligbad stond,wordt een afvoerputje aangesloten op de afvoer van het voormalige bad.

Hoe zorgen we dat de vloer waterdicht is en het water dus niet naast het putje in de vloer lekt. De ruimte om de afvoerbuis, moeten wij die opvullen of laten we die ruimte bestaan en kunnen we met de tegels de boel afdoende afdichten? De PVC- afvoerpijp is in de betonnen vloer verwerkt.

Graag advies :lol:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Michelangelo

  • #2
  U dient zich 2 vragen te stellen:
  1. Wordt de nieuwe vloer in een speciebed gelegd of;
  2. wordt de nieuwe vloer gelijmd over de oude vloer.

  Als de vloer in de specie wordt gelegd dient het putje eerst op de juiste hoogte te worden gesteld. Met het zogenaamde "coat en glasvezelband" van fabrikant verwijderd kan de afvoer van het putje waterdicht worden afgewerkt.

  Eerst wordt de coat deels op de vloer en deels op de afvoer gesmeerd. Dan worden de vloer en de afvoer beplakt (goed ingepakt) met het glasvezelband waarna het geheel nogmaals wordt ingesmeerd met de coat. Dit geheel verhardt tot een rubberachtige waterdicht substantie waardoor het eerste water al buiten wordt gehouden.

  Wanneer de vochtige specie wordt aangebracht en waterpas wordt gesmeerd die rondom de afvoer de specie extra hard en zorgvuldig te worden aangestampt.

  Uiteindelijk dient bij het tegelen een voegje rondom de afvoer van ca. 3/4mm te worden gehouden. Deze kan met voegspecie worden afgevoegd omdat de aangesptampte specie rondom de afvoer in principe al voldoende waterdicht zou moeten zijn. Voor extra zekerheid kan de voeg rondom het putje ook worden afgekit.

  Wanneer de vloer over de oude vloer heen wordt gelijmd kan met ervoor kiezen om het gedeelte bij het putje uit te hakken en voornoemde maatregelen te treffen (coat, band en aangestampte specie alvorens te gaan lijmen) of de tegels wedrom 3/4 mm vrijhouden rondom het putje en dan deze voeg zeker afkitten!

  Hopende U hiermee te hebben geholpen

  m vr gr Michel
   

  Joanke

  • #3
  Helder , bedankt
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu