Voorkomen van een volgende lekkage bij gebruik wasmachine

Jorn2

  • #1
Mijn wasmachine zit met de afvoer aangesloten op dezelfde waterleiding als mijn keukengootsteen (slang zit los in de afvoerleiding zoals te zien op foto) . Dit werkt in principe goed. Heel af en toe raakt de keukengootsteen wel eens verstopt. Opzich is dit geen ramp en meestal vrij snel te verhelpen, maar het probleem is dat als ik de wasmachine gebruik terwijl er een verstopping is (die ik wellicht nog niet had opgemerkt) er een flinke lekkage ontstaat, omdat het water er gewoon uit kan stromen bij de losse wasmachineslang. Deze lekkage creeert ook nog eens schade en ongemak bij mijn onderburen en dit is helaas al twee keer gebeurd in de afgelopen jaren. Ik wil nu volledig uitsluiten dat dit weer kan gebeuren. Zolang ik er optijd bij ben met een verstopping gaat het goed, maar ik kan een verstopping wel eens telaat opmerken en onwetend de wasmachine gebruiken met een lekkage als gevolg.

Ik zoek naar een manier om te voorkomen dat dit ooit weer kan gebeuren. Het meest logisch lijkt mij een waterdichte aansluiting van mijn wasmachine op de gootsteen. Ik ga er dan vanuit dat als bij een mogelijke verstopping de wasmachine zijn water niet kwijt kan, deze uitzichzelf af zal slaan (klopt dit?). Dan kan ik de verstopping verhelpen en is er geen man overboord. Is dit een verstandige benadering of zouden jullie het anders aanpakken? En zijn hier speciale aansluitstukken voor?

afvoer.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze aansluiting niet luchtdicht maken, u kunt zorgen voor een buffer door de bastaande pijp in te korten en hiereen cm of 60 a 70 125mm pvc op te plaatsen daar kan dan een x liter water in voordat de afvoer overstroomt
 
  • Like
Waarderingen: Jorn2

Jorn2

  • #3
Bedankt Marc, klinkt als een goed idee. Ik hoop dat ik dan voldoende buffer kan creeeren, ga het uitzoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu