Vochtplekken in muur

Poelenco

  • #1
Een aantal jaren geleden hadden wij al lichte vochtplekken op de buitenmuur toen er iemand langskwam voor isolatie. Zij beloofden dat het vocht weg zou trekken na isolatie. De plekken zijn alleen maar erger geworden, maar bedrijf is failliet gegaan en na doorstart niet aansprakelijk/verantwoordelijk voor gedane zaken...

Zou een voorzet wand hier ook een optie zijn? Of iemand een andere oplossing??
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik heb je topic afgesplitst.
Topic kapen is hier niet toegestaan, zie de forum regels.
 

Poelenco

  • #3
Dank u wel, Frank - Kapen was niet de bedoeling , vond het tamelijk over hetzelfde gaan en dacht dat het beter was in hetzelfde topic door te gaan ipv een nieuwe aan te maken. Maar zo is het ook goed; hopelijk krijgen we wat tips!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
De oorzaak is waarschijnlijk valspecie welke contact maakt tussen binnen en buiten. Condens kan ook optreden als er plaatselijk niet goed geïsoleerd is. Maar je geeft al aan dat de vochtplekken er voor het isoleren ook al waren.

Echter de symptomen kunnen tweeledig zijn: Óf doorslag van de buitenmuur, óf condensatie van leefvocht ivm de koudebrug.

Ventileer je wel voldoende?
 

Poelenco

  • #5
Er zitten in het voor- en achterraam ontluchtingsroosters en ook voor- en achterdeur gaan regelmatig open per dag (achterdeur zit meteen aan de kamer. Dus volgens mij wordt er genoeg gelucht...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Luchten is wat anders dan ventileren.

Misschien kan je wat meer info geven over de vochtplekken. Foto's, muuropbouw, enz.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu