Vochtige Kelder

Mall

  • #1
Wij hebben last van een vochtige kelder. Als ik het goed beoordeel is het regenwater dat in de lemige grond niet goed weg kan en in de muren trekt. Wij hebben verschillende maatregelen overwogen. We komen nu uit bij het Schrijver systeem of het zetten van grindpalen rondom het huis. Heeft iemand ervaringen met het Schrijver systeem?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waar ligt de kelder, aan de buitenmuur of ergens midden in de woning ?
 

Mall

  • #3
Het is een twee onder 1 kap en een soort drive 1 kelder/garage. Dus 1 muut zit aan de buren vast. 1 kant is de poort van de garage en twee muren hebben contact met de grond aan de buitenkant. De twee buiten muren hebben dus last van het vocht. één van die twee muur is tevens niet te bereiken door uitgraven omdat hier een bijbouw is gesitueerd.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Is het een mogelijkheid om de kelder aan de binnenzijde te behandelen? Waterglas heeft bij ons de kelder permanent waterdicht gemaakt. En dat terwijl de vloer van de kelder ongeveer 1 meter beneden grondwaterpeil ligt.

Waterglas kan als nabehandeling op een muur worden gesmeerd, of gemengd met zand-cement (veel cement en weinig zand) als stuclaag.
 

Mall

  • #5
Van binnen afwerken hebben wij ook overwogen. Maar ik ben bang dat dit alleen het probleem verplaatst. Dus dat het vocht naar de bovenstaande muren trekt. Bij zo een oplossing neem je het probleem niet weg. Bij ons staat het grondwater erg diep. Dus het water waar wij last van hebben is regen-/hangwater.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Je kunt het één doen zonder het andere te hoeven laten. Als ik het goed begrijp zijn op dit moment de vocht problemen alleen merkbaar in de kelder. Door de muur aan de binnenzijde te behandelen kun je daar iets aan doen. Dat is een relatief eenvoudige operatie.

Mocht het probleem zich dan nog voordoen of zich omhoog verplaatsen dan kun je alsnog overgaan tot ingrijpende aanpassingen in de bodemstructuur buitenshuis om tot een oplossing te komen.

Normaliter is er een redelijke barrière tussen de fundering en de muren om optrekkend vocht te blokkeren. Bovendien wordt een buitenspouwblad bij regen sowieso al doornat, zeker als de wind er op staat. De constructies van muren in noordwest Europa is er juist op ontworpen om overtollig water gemakkelijk kwijt te kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu