Leidingen in vochtige misschien lekke kelder afdichten

Pietjepuk11

  • #1
Waarmee kan ik de gaten rond leidingen in mijn kelder, die zeer vochtig is tot lek het, beste dichtmaken. Iemand had het over een soort van waterdichte kit, maar ik heb nu snelcement gekocht op aanraden van een bouwmarkt medewerker. Is dat wel waterafstotend genoeg?
 

Fiesiekus

  • #2
Hoe groot is de ruimte die dichtgemaakt moet worden?
 

Pietjepuk11

  • #3
Het gaat puur om de leidingen van het gas water etc. Ruimte is 3 bij 2,50. Hhoogte 2 meter.
 

Fiesiekus

  • #4
Ja goed, maar hoeveel ruimte zit er om die leidingen?

Overigens, in je eerste bericht schrijf je dat je de leidingen al dichtge-PUR-ed hebt (lijkt me goed). Waarom dan nogmaals de vraag stellen?
 

Pietjepuk11

  • #5
Nou dat purren is wel goed maar ik krijg van meerdere mensen het advies om dan de purlaag enigszins te verdiepen en in die ruimte iets te spuiten/kitten wat speciaal bedoeld is voor ruimtes om leidingen. Weet alleen niet wat voor spul dat moet zijn. Snelcement was het niet in ieder geval. Maar kan dat ook ?
 

Pietjepuk11

  • #6
Heb overigens bij de elektriciteits kabel naar de keuken toe een gat in de muur zitten met een diameter van wel 8 a 10 centimeter. Heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken. De klusser was waarschijnlijk in tijdnoot destijds en heeft direct maar de halve muur meegenomen. Purren lijkt me onmoglijk met zon gat, maar cementeren zal ook moeilijk gaan. Heb je een idee voor dat gat?
 

Fiesiekus

  • #7
Stuk steen in cementeren of PUR-ren.
 

Millew

  • #8
Dat spul is waarschijnlijk tweecomponenten PU schuim voor muurdoorvoeringen. Niet goedkoop en je hebt er ook een dure 2K kitspuit voor nodig.
Het is ook meer vloeibaar dan gewone PUR dus je moet manchetten gebruiken om te voorkomen dat het wegloopt voordat het opstijft. Dat opstijven gaat overigens vrij snel.

Maar als je het goed aanbrengt is het waterdicht en brandwerend.
 

Pietjepuk11

  • #9
Dank je wel alvast. Ik zal eens aan de gang gaan dit weekend om enkele gaten te rpareren ter voorbereiding van het grote vervolgwerk. Maar moet alleen nog even achterhalen wat dat spul is wat er rond de leidingen moet worden gebruikt. Een soort van anti vocht kit of stopverf heb ik gehoord maar ik weet het niet meer zeker...
 

Pietjepuk11

  • #10
Kan snelcement ook worden gerbuikt over de pur heen rond de leidingen zoals geadviseerd door die medewerker van de bouwmarkt die ik net heb gekocht vanmiddag. Of toch beter die twee componenten pur? Zoals gezegd gaat het me voornamelijk om de vocht tegen te houden van de betreffende muur/leiding.
 

Millew

  • #11
Die 2K PU schuim is bedoeld om gaten in de muur, waar leidingen doorheen lopen, op te vullen. Niet om leidingsleuven in de muur op te vullen.

Leidingsleuven kan je beter met (snel)cement vullen. Als je de goede snelcement hebt meegekregen, is tie ook nog krimparm. Dat is in dit geval ook wel nuttig. De PUR kan je ook beter zoveel mogelijk weghalen.
 

Pietjepuk11

  • #12
Nee het gaat uitsluitend om gaten in dit geval. Maar wat moet er over de 2 componenten pur schuim heen of de pur schuim die ik heb gebruikt. Heb de tip gekregen om de pur iets in te schrapen en er een andere anti vocht middel overheen te gebruiken en er dan opnieuw overheen gaan pleisteren. Of jkan je de pur schuim gewoon kaal laten zitten?
 

Millew

  • #13
Die 2K PUR schuim hoef je niet af te dekken, tenzij je dat wil doen voor het mooi.
Het advies dat je voor gewone PUR schuim hebt gekregen zal wel betrekking hebben op de buitenkant van de muur. De gewone PUR schuim is niet geschikt voor onderwatertoepassingen.
Aan de binnenkant lijkt het mij niet nodig om daar wat overheen te smeren. Hooguit om het iets brandwerend te maken. Maar een laagje pleisterwerk zal ook niet veel helpen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #14
30 jaar geleden heb ik een gat geboord in de vloer van onze schuur.
Electra kabel omhoog en afgepurd. Grondwater staat bij ons op polder niveau.
Het verbaast mij dat PUR de boel zolang waterdicht houd.
*wgb*
 

Millew

  • #15
Maar staat er ook waterdruk op de PUR afdichting?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #16
Nee.
*wgb*
 

Pietjepuk11

  • #17
Ja die druk zal wel wat uitmaken lijkt me. Misschien lijkt het me dan beter om de pur schuim in mijn geval iets weg te schrapen en die 2K pur van jou erover heen te spuiten om het iets meer waterdicht te maken. Hoe heet het goedje ook alweer precies. En moet je het met een pistool spuiten? IS het dan niet meer een soort kit.
 

Fiesiekus

  • #18
PUR over PUR zou ik niet doen. Je hebt, net als bij Wgb, geen druk, alleen damp. Dus dicht-PUR-ren of metselen en klaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu