Vochtgraad nieuwe dekvloer te hoog

Saca

  • #1
Wij hebben 6 weken geleden een nieuwe zandcementdekvloer laten leggen van 5cm. De dekvloer ziet er egaal lichtgrijs uit echter de vochtigheidsmeter geeft een vochtigheid aan van 25 %. In hoeverre wordt de meter beïnvloed Door het weer van deze week? En kan het zijn dat de vloer toch zo vochtig is. Dat zou betekenen dat We voorlopig nog maanden moeten wachten voor We laminaat kunnen leggen en ik wilde dat eigenlijk volgend weekend gaan doen. De oude vloer Had geen vochtproblemen en ik heb ook geen vochtplekken gezien op de kale betonvloer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je zoals, voorgeschreven, de dampremmer als eerste plaatst en de naden goed aftaped kan er met dit weer weinig gebeuren volgens mij.
Wat moet een vochtigheidsmeter aanwijzen?
 

Poster

  • #3
Hallo

Mijn hygrometer buiten geeft nu 67% aan, en de binnenruimte 50% , dit zal enigzins invloed hebben op de vloer.

Deze dunne 5 cm. laag zal nu wel goed droog zijn, en als u zoals hierboven beschreven te werk gaat, zal het goedkomen, u heeft nooit eerder vochtplekken gehad.
 

Saca

  • #4
Bedankt voor jullie antwoord. Ik heb dampwerende folie en speciale tape gekocht voor onder het laminaat. Nu hen ik echter nog een probleem. We proberen al een week de gast die de vloerverwarming heeft gelegd te bellen voor het opstartprotocol maar die is denk ik op vakantie.
Kan ik het laminaat vast leggen of is dat echt vragen om problemen? Nogmaals ik heb nergens vochtplekken oid.maar stak komt de druk erop en dan zie ik mss niet meer dat ik een probleem heb tot het te laat is.
Kan ik zelf de druk erop zetten zonder warmte zodat ik de komende week kan zien of het ergens mis gaat?
We willen volgend weekend leggen en hebben daarvoor ook Hulp ingeschakeld van vrienden die daarna allemaal op vakantie gaan en ik wil het mijn moeder niet aan doen om nog twee maanden op de dekvloer te leven zonder haar eigen spulletjes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu