Ophogen (nieuwe)badkamer vloer ± 30cm

Jansas

  • #1
Beste mede klussers!

Ik ben mijn 1e verdieping aan het verbouwen en ben op zoek naar ideeën. In ons huis had één van de ruimtes op de verdieping een wat vreemde opbouw. Waarbij de constructieve vloer zo'n 35cm lager zit dan de overige vloeren. De extra ruimte was opgevuld met een soort granulaat en een hele hoop steenpuin. Daar op lag een betonvloer en een afwerkvloer van zandcement. Niet een ideale situatie met al dat extra gewicht, maar nu hebben we gelukkig wel mooi genoeg ruimte om leidingen te leggen want deze ruimte wordt straks een badkamer. Op het moment is alles behalve de constructieve vloer weg.

Nu ben ik aan het kijken waarmee ik de vloer ga opvullen. Ik heb al een aantal opties in gedachte, maar ben benieuwd wat jullie zouden doen. Er komt uiteindelijk een tegelvloer met daaronder vloerverwarming in, en zoals ik aangaf gaat het om een badkamer, dus een natte ruimte. De bovenkant van de nieuwe badkamer vloer kan zo'n 5cm zakken (dat gaat nog goed met leidingen ed uit de muur), en ik ben dat waarschijnlijk ook van plan. Een afstapje is niet storend, en mogelijk wel fijn voor een natte ruimte.

Ik wil zo min mogelijk gewicht toevoegen en heb dus een voorkeur voor een lichte vloeropbouw. Ik heb niet voor niets die hele zware vloer er uit gesloopt. Er komt een bad en een nieuwe muur voor een inloop douche op de vloer. Dus hoe minder extra gewicht, hoe beter.

Ik heb een plaatje geschets en toegevoegd ter verduidelijking. Het gele gedeelte is dus het gedeelte / hoogte die ik moet opvullen. Dat is wel inclusief de tegelvoer + afwerkvloer met vloerverwarming.

Ik ben benieuwd of jullie goede ideeën hebben.

Schets vloeropbouw2.png
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan een drukvaste isolatie gebruiken. Zorg wel voor een dekvloer van voldoende dikte daarop. Droogbouw vloer kan ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu