Vochtdicht maken buitenmuren

BMWtje

  • #1
Ik heb in een hoek in de kruipruimte het hele plafond nat en druppend en een gedeelte ook de buitenmuur. Ik heb nu het vermoeden dat dit vocht van buiten naar binnen komt. (zou dit kunnen?) Hoe kan ik er nu voor zorgen dat dit weer waterdicht wordt.

De vloer en dus het plafond van de kruipruimte is van beton en ligt ten opzichte van buiten ongeveer 20 cm onder het maaiveld!!

Heb je meer info nodig voor het beantwoorden van deze vraag laat het me weten.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

BMWtje

O ja, bijna vergeten. Boven deze hoek bevind zich het toilet en zelfs hier zie ik in het hoekje een beetje vocht omhoog komen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is de afvoeraansluiting van het toilet in orde ?
Het kan ook daar vandaan komen.
 

BMWtje

  • #3
Ja dat is allemaal in orde.

Ik heb een vermoeden dat het mischien condens is, zou dit kunnen op beton?
Het is namelijk zo dat de hal en ook de kruipruimte warm zijn maar alleen het toilet is koud. En het vocht pareld in de kruipruimte ook alleen op het beton waarboven het toilet zich bevindt.

Gr.

BMWtje
 

Chathanky

  • #4
Wordt de kruipruimte wel goed geventileerd?
 

BMWtje

  • #5
Nee daar wordt niet goed geventileerd! De vorige bewoner heeft vroeger de spouwmuren laten isoleren waarmee de ventilatie in de kruipruimte verloren is gegaan. Ik woon hier pas 1 jaar en loop nu tegen deze probleempjes aan.
Ik was wel al van plan om een meganische ventilatie te gaan maken in de kruipruimte. Of heeft iemand van jullie hier goede ideeën over die makkelijker zijn.??

Gr.

BMWtje

Trouwens, zou het mogelijk zijn om een meganische ventilatie (afzuiging) aan te sluiten op het riool? Of kan ik gewoon beter door de muur naar buiten gaan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Mechanische ventilatie in een kruipruimte gaat erg ver, jammer van de energie.
Plaats tegenover elkaar een ventilatierooster, deze zijn in de spouw te plaatsen, er zijn soorten die een stukje in de spouw omhoog gaan waardoor het buitenrooster boven het maaiveld uitkomt, het betekent wel enig hakwerk.

Ook de vloer in de kruipruimte onder het toilet isoleren is een mogelijkheid.
 

BMWtje

  • #7
Ik denk dat ik inderdaad maar het beste kan gaan hakken in de buitenmuur.

In de kruipruimte zitten al in alle 4 de bovenhoeken 80mm pvc bochten die naar de spouw gaan voor ventilatie maar zoals gezegd heeft de vorige bewoner de spouw vroeger laten volspuiten (isoleren) en zijn alle ventilatiegaten gedicht.

Ik denk dat ik in de buitenmuur maar eens gaten ga maken alles vrij maken tot aan die PVC bochten en dan roosters op de buitenmuren. Dat zou de klus moeten klaren. Toch?

Gr.

BMWtje
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ja, veel succes er mee.
 

BMWtje

  • #9
Toch nog een vraagje.
Ik ga na de kerstdagen ventilatieroosters aanbrengen in de buitenmuur zodat de kruipruimte weer geventileerd gaat worden.

Ik breng de roosters in de buitenmuur zo dichtbij als mogelijk bij de ventilatie buizen in de binnenmuur van de kruipruimte. Dat zal de vloerdikte + een beetje zijn (ongeveer 25 a 30cm).

Maar wat ik me afvraag. Men heeft destijds de spouw volgespoten (geïsoleerd) en alle ventilatiegaten gedicht ik neem aan dat deze met een reden gedicht zijn. Kan ik nu zomaar de spouw weer gaan ventileren? Geeft dit geen andere problemen? Want waarom werden de ventilatie openingen destijds gedicht?

Gr.

BMWtje
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Waarschijnlijk uit gemakzucht, een andere reden kan ik zo niet bedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu