Vocht tegen plafond in schuur = lekkage?

Mirjam-A

  • #1
Hallo,

Twee maanden geleden heeft een dakdekker gezorgd voor nieuwe dakbedekking op het platte dak van mijn schuur. Helaas is het plafond nog steeds vochtig. Hoe kom ik erachter of dit komt door onvoldoende ventilatie of door slechte dakdekking? Ik zie niet één bepaald punt waar het natter is.
 

EdP

  • #2
Dit kun je toch het beste even met de dakdekker in kwestie overleggen. Die dient er zorg voor te dragen dat het werk goed afgeleverd wordt.
Was het plafond al nat voordat de dakdekker kwam? Het kan evt. zijn dat deze gewoon nog niet droog is, hoewel ik dat na 2 maanden wel onwaarschijnlijk vind ...
 

Mirjam-A

  • #3
EdP schreef:
Was het plafond al nat voordat de dakdekker kwam? Het kan evt. zijn dat deze gewoon nog niet droog is, hoewel ik dat na 2 maanden wel onwaarschijnlijk vind ...
Vantevoren was het ook altijd vochtig. In de bouwtechnische keuring stond dat het vervangen moest worden...
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #4
Hai,
de oude dakbedekking is die wel verwijdert voor dat de nieuwe erop is gebrand? :-| wanneer er nl. vocht tussen de lagen dakbedekking zit kan dit niet verdampen wanneer de nieuwe hier overheen wordt gebrand.
het kan natuurlijk ook zijn dat het dak een tijd lek is geweest en dat het oude vocht nog steeds natte plekken in het dakbeschot vormt.
is dit alles niet het geval, dan kan het nog zijn dat je mischien een droger op een ongeïsoleerde dak ontluchting hebt aangesloten.
beschrijf de situatie eens hoe het precies is mischien dat ik me er een beter beeld van kan vormen om zo een conclusie te trekken.

Feanster
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu