Vocht in muur en schrijver-systeem

A

Anonymous

Gast
  • #1
Een aantal binnenmuren in huis vertonen vochtverschijnselen: afbladderende verf en loszittend stucwerk. Nu weten wij dat onze wijk last heeft van grondwater. Wij zijn dus op zoek naar goede oplossingen voor dit probleem. Injecteren van de muren schijnt niet geheel de oplossing te zijn.
Graag zouden wij ook reacties willen horen over het Schrijver-systeem.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
woont u toevallig in de sterrenwijk? Injecteren is voor als het vocht van buiten naar binnen komt. Als het een bouwkundig probleem is doordat bv een buitenmuur veel kouder wordt dan andere muren in de zelfde ruimte dan slaat het vocht als condens neer op de koudste muur. Het vocht komt dan niet van buiten maar van binnen! Een oplossing is bv waterglas op de muur te smeren of gewoon grondverf er zijn ook speciale verven die je op de muur kan smeren. De muur blijft dan het zelfde, vocht slaat nog steeds neer maar de muur blijft heel. En het behang zal beter blijven zitten. Verder deze muur vrij houden, geen bed of dichte kast voor zetten zodat er genoeg ventilatie blijft.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb goede ervaring met het schrijver systeem. het systeem is voor 2 jaar terug in mijn huis geplaatst. Het systeem zorgt ervoor dat de muren droog blijven en het zorgt tevens dat de relatieve luchtvochtigheid op peil blijft. Het systeem is zeker milieuvriendelijk te noemen en de werking is blijvend.

:lol: :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu