Vocht in garage

Marsje

  • #1
Ik heb een halfsteen garage laten bouwen met een betonnen dak van 15 cm dik. Niet mijn persoonlijke keuze maar moest passen in de bestaande bouw. De steen is ook nog poreus. De buitenkant is behandeld met een waterafstotend middel (3) en er zijn plm 12 voegen verwijderd voor ventilatie.

Toch is er nog veel vocht doordat de regen toch doorslaat. Er is geen verwarming in de garage. Als het s winters vriest (gaat dit ooit nog gebeuren?) dan zit er ijs op het plafond wat natuurlijk weer condens wordt en plassen water op de grond veroorzaakt. Al met al niet goed voor mijn auto die daarin staat.

Mijn idee is om de buitenzijde volledig te laten coaten en het plafond te isoleren. De binnenmuren isoleren is niet echt een optie omdat de garage niet al te breed is en er dan helemaal geen ruimte meer overblijft.
Wie of wie kan mij adviseren?

Zie ook Betonnen dak garage isoleren over zelfde garage. (moderator)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
12 voegen, ik ga er van uit dat het stootvoegen zijn, is wel erg weinig voor een ongeïsoleerde ruimte waar bij gelegenheid ook nog een natte auto in komt te staan.
Het lijkt me verstandig te beginnen met 4 roosters van ongeveer twee metselstenen groot die verdeeld in de muur moeten zitten, zodanig dat er altijd trek in de ruimte is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu