Vlonderplanken op balkon en verven?

Prulletje

  • #1
Ik heb een heel klein balkon (ongeveer 1,5 x 2m). Omdat de ondergrond van dat lelijke beton is :(, wil ik er graag vlonderplanken (of eventueel vlondertegels) op leggen.

Daarover heb ik een paar vragen:

1. Moet ik dan met balkjes een frame maken en daarop de planken vastschroeven (aan de onder of bovenkant?) en blijft dit dan goed liggen? Van zo'n klein oppervlak wordt het natuurlijk niet echt ontzettend zwaar waardoor hij misschien sneller schuift dan een heel groot terras.

2. Kan ik ook ander hout gebruiken dan de standaard geribbelde vlonderplanken? Ik zou liever planken hebben zonder ribbels namelijk :roll:. Maar het moet ook weer niet te duur worden. Welk hout kan ik daar nog meer voor gebruiken?

3. Kan ik de planken verven? Je hebt tegenwoordig ook van die composiet planken (maar die zijn mij veel te duur) in mooie antraciet kleuren. Of misschien wil ik wel een ander kleurtje, ik weet het nog niet. Maar is dat mogelijk? Ik snap dat een vloer makkelijk slijt, maar hij wordt natuurlijk niet zo intensief gebruikt als in een woonkamer. Mijn balkon is zo klein dat je er hoogstens 2 stappen op kunt zetten. :mrgreen:

Bedankt voor jullie hulp! :hup:
 

Fiesiekus

  • #2
Zou toch planken met ribbels nemen; gewoon hout wordt snel glad, tenzij je speciale anti-slip beits aanbrengt. Je zou dan, als goedkope optie, geïmpregneerd vuren kunnen gebruiken. Gewoon zacht hout zonder bewerking, rot snel weg.

Het beste maak je inderdaad een frane van hardhout en schroeft daaraan de planken of vlonders . Zorg rondom voor enige ruimte zodat regenwater weg kan lopen richting afvoerpunt of de balkomrand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu