Kromgetrokken vlonderplanken en roest schroeven acceptabel?

Simone2012

  • #1
Vorig jaar april door hovenierbedrijf terras laten aanleggen van vlonderplanken. Na een paar maanden leek het al wel of sommige planken aan de uiteinden wat krom gingen staan (omhoog kwamen), maar we weten dat aan de werking van het hout. Het was ook nog niet zo opvallend. Dit jaar (na een strenge winter) stonden dezelfde planken erger omhoog en bleken bij nader inzien aan die kant los te zijn geraakt. Na inschakeling van hetzelfde bedrijf constateerden zij dat er een aantal schroeven waren 'geknapt', waardoor sommige planken los waren geraakt en echt omhoog zijn gaan staan aan de uiteinden. (op sommige plekken wel anderhalve centimeter hoger dan de rest.) Het bedrijf heeft de schroeven wel weer vastgezet, maar veel planken staan nog steeds omhoog aan het uiteinde omdat ze, doordat ze los lagen, verbogen zijn, wat heel slordig lijkt met name aan de vijverrand. (Hobbelig gezicht in plaats van strak) Ook viel het ons op dat een aantal schroeven roestig zijn. Is dit normaal of moeten we weer aan de bel trekken? Ik zie er tegenop, want de baas is geen makkelijke discussiepartner....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hierop krijg je hier geen antwoord, dit is een geschil en daar werken wij bij klusidee niet aan mee.
Kijk ook eens in de forumregels, wij zijn een DHZ- forum.
 

Simone2012

  • #3
OK sorry.. ik dacht dat hier misschien mensen waren die ervaring hadden met vlonders leggen en mij wellicht konden zeggen of kromtrekken een normaal verschijnsel is of niet. Idem voor de schroeven die er doorgaans gebruikt worden. Ik was niet van plan om het als een 'geschil' te behandelen. Was benieuwd naar persoonlijke ervaringen. Maar als dat hier niet kan, waar (welke site) zou ik deze vraag dan wel kunnen stellen?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Denk voor jezelf eens logisch na.
denk je dat vlonderplanken zo krom horen te trekken? ik denk het niet.
en welke site je dan advies kan krijgen?
nodig onafhankelijk hovenier in, en laat die kijken, wat hij er van vind.
of je steld de uitvoerende hovenier schriftelijk in gebreken, en steld een ultimatum.
geen rechtsbijstandsverzekering?
groeten b
 

Simone2012

  • #5
OK daar heb ik wat aan. Dank je. Het is gewoon lastig als je geen verstand hebt van dit soort klussen en dan wordt het mijn woord tegen het zijne. Maar goed, ik heb begrepen dat dit een DHZ forum is en ik wil het niet verder vervuilen. Het ging me alleen om ervaringen met vlonders leggen van DHZelvers op dit gebied.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu