Vloerverwarmingsverdeler blijft warm.

Auto-Geen

  • #21
Is allemaal modulerend en aangesloten op 3-4.
 

Rotey

  • #22
Perfect, dank je wel !
 

Bernhard

  • #23
Als de pomp van de verdeler blijft draaien met gesloten zoneventielen zal de warmte/energie van de pomp worden overgedragen aan het water.
Als je dat onzin vind dan mis je wel iets en doe de leverancier de groete.
 

Auto-Geen

  • #24
Er zijn eenvoudige regelbalken met een pomp en ketel contact. Ben je handig met siemens logo, dan is zelf zoiets ook te maken.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #25
Bernhard schreef:
Als de pomp van de verdeler blijft draaien met gesloten zoneventielen zal de warmte/energie van de pomp worden overgedragen aan het water.
Sorry Berhard, ik waardeer je antwoorden altijd wel, maar dit is echte onzin.
De vraagsteller vermeldde ook dat de aanvoerleiding warm blijft: gevolg van een WAR en niet het opwarmen door een draaiende pomp.
 

Auto-Geen

  • #26
Een draaiende pomp in stilstaand water laat de temperatuur wel degelijk stijgen. Maar dat de aanvoer warm blijft komt omdat de 8 zoneventielen in gesloten toestand een minimale lek hebben, groot genoeg om de verdeler warm te laten.
 

Rotey

  • #27
Ik heb inmiddels de reactie van Nefit binnengekregen, en zij geven precies dezelfde oplossing als Autogeen. Ik heb e.e.a. al zo omgebouwd en aangesloten , en het werkt perfect !
De ketel stopt als er geen thermostaat warmte vraagt , na 10 minuten stopt ook de pomp van de ketel en na afkoelen van de toevoer naar de VW- verdeler tot 29 graden, stopt deze pomp ook .
Dus besparen op gas en electra. DANK AAN ALLE ADVISEURS OP DIT FORUM !!
 

Auto-Geen

  • #28
Feedback :prima:
 

Rotey

  • #29
Auto-Geen , ik heb toch nog een vraagje over de elektrische aansluiting van mijn Nefit Ecomline :
Ik heb dus 3-4 ( aansluiting Moduline ) losgemaakt en het maakkontakt van mijn 4 relais , parallel op 1-2 gezet. Werkt goed ! Alleen is mij bij controle gebleken dat het af en toe enige minuten duurt voordat de ketel inschakelt, ik denk dat dit het anti-pendelprogramma is ( 5 minuten ).
Maar nu mijn vraag over de aansluiting 3-4 : Bij de aflevering van de ketel zit er volgens de bijbehorende manual, een doorverbinding op 3-4 en een niet-geleidende doorverbinding op 1-2.
Wanneer men een aan/uit thermostaat op 1-2 aansluit moet men de niet-geleidende doorverbinding verwijderen, staat in de manual. Wanneer men een modulerende aansluit op 3-4 moet men de doorverbinding op 3-4 verwijderen, ook logisch.
Maar..... nu ik dus 1-2 heb aangesloten, zoals eerder beschreven, moet 3-4 dan doorverbonden zijn of niet. Hier is het manual n.l. niet duidelijk over. Ik hoop dat ik duidelijk ben.
Bij voorbaat dank .
 

Auto-Geen

  • #30
De doorverbinding die van de fabriek uit op 3 - 4 zit is om te voorkomen dat aan - uit thermostaten onbedoeld op 3 - 4 worden aangesloten. Is een plastic draadje war geen elektrische functie heeft.
 

Rotey

  • #31
Wederom dank voor je info !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu