Vloerverwarmingspomp 's nachts uitzetten?

VanTurenhout

  • #1
Is het toegestaan en verstandig om 's nachts de pomp van de vloerverwarming uit te gaan zetten, en deze 'sochtend weer gewoon in te schakelen?

(ik neem dan de verlengde aanwarmtijd voor lief)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Wat is de reden om het te doen?
 

VanTurenhout

  • #3
We willen 's nachts de stroom van de gehele groep halen ivm electro-smog. Er zit verder niets bijzonders op de groep wat aan moet blijven, alleen die pomp dus.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Je moet er alleen rekening mee houden dat op het ogenblik als de ketel eerder begint op te stoken, je zult gaan na ijlen met het ww in de vloer verwarming.
maar het kan.
levert verder ook geen probleem op.
 

VanTurenhout

  • #5
We gaan kijken of de pomp op een andere groep kan, maar tot die tijd, kunnen we (en zeker met het prachtige weer in aantocht) de pomp zonder gevaar 's nachts dus uitzetten, mooi! Ik dacht dat het moest voor het behoud van je systeem namelijk.
 

Kacheltje

  • #6
Dag Van Turenhout.
Op zich is dat geen probleem. Wel is het zo dat je jezelf afhankelijk maakt en je 2x per dag met de steker in de hand staat.
Je kunt ook een pompregeling aansluiten op de verdeler. Deze werkt geheel automatisch. Ook handig als je op vakantie bent.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Als je er al eens een pomp schakelaar op zet werkt het toch ook op die manier.
zonder warmte geen pomp

gelijktijdig beantwoord met Kacheltje
 

VanTurenhout

  • #8
Klopt wat jullie zeggen, maar ik wil de groep uitzetten waar ONDER ANDERE de pomp op zit, dus ik vind het niet erg als de pomp aanstaat, maar omdat ik de groep uitzet, gaat dus ook de pomp uit.
 

Bernhard

  • #9
Obelix,
Je schrijft:
Als de ketel eerder begint zal de vloertemp naijlen.
Maar verder lever het ook geen probleem.
Is het dan zo dat als je later begint de vloertemp niet naijlt?
Hoe weet je dat die vloer naijlt? mvgr Bernhard
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Als je kamerthermostaat in de ruimte hangt waar de vloerverwarming hangt en er hangen ook nog radiatoren, dan zal (indien de pomp later wordt ingeschakeld dan de cv inschakelt) de vloer in temp na ijlen omdat ze later warmte de vloer in gaan duwen met de pomp.
Dat is wat ik bedoelde.

als de cv om 0700 aan gaat en de pomp gaat pas om 0800 aan is er al een vertraging op getreden, mocht de ruimte dan ook nog eens door de radiatoren snel op temperatuur zijn zal de vloer dus steeds achter blijven op de gewenste temperatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu