Vloerverwarming werkplaats op temperatuur houden

Bloemistnl

 • #1
Hallo allemaal :-)

Heb een vraag over onze werkplaats waarin vloerverwarmingsbuizen zijn aangelegd hoh 15cm en heeft een vloeroppervlak van 150m2. De isolatie is prima van zowel de vloer als de wanden/dakplaten. Nu vraag ik mij af om het geheel vorstvrij te houden en liefst bij koude dagen tussen de 8-14 gr hoeveel capaciteit aanvoer (kw) ik nodig heb om alleen het water van de vloerverwarming te stoken op zo'n 30 gr? Ik zie overal wel tabellen staan voor afgifte per m2 maar niet hoeveel energie het kost om water bij goede isolatie op temperatuur te houden.. :-) :roll:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Normaal gesproken maak je netjes een warmteverliesberekening voordat je een installatie aanlegt. Of je laat deze maken. En nu verwacht je deze gratis hier te krijgen? Dat lijkt me niet de juiste weg...
   

  Bloemistnl

  • #3
  Zo'n luxe berekening heb ik lijkt mij toch niet nodig.. Heb er vast een vloerverwarmingsnet ingelegd omdat ik dan bij strenge vorst de werkplaats vorstvrij wil houden. Zal hier wel niet de enige zijn. Hoor graag van diegene hoe hij dit heeft opgelost of mij tips kan geven hoe dit het beste te kunnen doen.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Sorry, maar dit is net zo'n vraag als: wat kost een auto in de winter als ik er een paar KM mee rijd.....Zoiets is nooit op te geven, zonder exacte gegevens; die heb je niet, dus kan je onmogelijk een zinvol antwoord verwachten.
  Ik zou het niet eens willen weten: het uiteindelijke resultaat is m.i. belangrijker dan wat zoiets kost.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #5
  Komt er een cv ketel voor te hangen?

  Dan is een berekening niet nodig, iedere ketel heeft voldoende capaciteit om 150m2 vloer lekker warm te maken.

  Of de loods zelf dan ook warm wordt, hangt vooral van de isolatie af.

  Na een jaar stoken weet je ook wat 't kost.
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #6
  150 m2 maal 100 watt per m2 afgifte is maximaal 15 kW.
  Hoe warm het daarmee wordt hangt af van je isolatie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu