Vloerverwarming verdeler isoleren

Tijn345

  • #1
Hallo allen,
Afgelopen weken tijdens de vries kou was het bij ons in de kelder warmer als in de woonkamer. Dit komt doordat in de kelder de vloerverwarming verdeler zit. Nu wil ik gaan isoleren met van die grijs schuim buis isolatie.
Deze buis isolatie wil ik ook plaatsen om de vloerverwarming slangen die vanaf de verdeler naar het kelder plafon gaan.
(1) Mag je buis isolatie om de kunststof slangen plaatsen ?
Daarnaast wou ik nog een isolerende omkasting maken voor om de hele verdeler, om zo de warmte afgifte van de verdeler te minimaliseren. (2) Kan dit of geeft dit mogelijk problemen met de vloerverwarming pomp die dan te warm word ?

9182625F-5A93-456E-AC86-598186B31BF9.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan alles isoleren, de pomp is watergekoeld zou ik de omkasting wel wat ruimer houden om een beetje lichtcirculatie te houden
 

Tijn345

  • #3
Het is dus niet zo dat er weekmakers of iets dergelijks in het schuim zit dat de vloerverwarming slangen kan aantasten ?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
De metalen delen isoleren is gemakkelijker en effectiever dan de kunststof slangen. Als de isolatie niet gemakkelijk om de slangen gaat, kun je dit ook achterwege laten.
Ik zou me geen zorgen maken over aantasting.

Voor wie dit via een zoekmachine vindt: dit is een hele slechte manier om een vloerverwarmings-verdeler te installeren! De uiteinden van de slangen moeten altijd boven de te verwarmen vloer, zodat de lucht er uit te krijgen is.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Dat voegt toch niets toe hier zijn opmerking.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Waarom geen geïsoleerde kast met een deur en wanden die je eenvoudig kan demonteren.
Daar krijg je nooit geen spijt van.
 

Tijn345

  • #7
De metalen buizen net met buisisolatie geisoleerd. Voor de verdeler zelf en de vloerverwarming slangen ga ik een omkasting maken. Bedankt voor de reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu