Vloerverwarming verdeler - debiet regelaars gaan regelen

Nick1979

 • #1
Hi,

benedenverdieping is door bouw inclusief uitbouw met vloerverwarming als hoofdverwarming opgeleverd. De uitbouw heeft veel raampartijen dus ik snap een isolatie factor maar verschil tussen waar thermostaat hangt en de aanbouw is wel erg groot.

kan ik met de debiet regelaars gaan proberen iets gaan proberen te beïnvloeden? Als één debiet regelaar vrij laat qua druk staat en ik die niet in beweging lijk te krijgen kan die dan stuk zijn? Verder staan ze allemaal vol open.
IMG_0915.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #2
Ik denk dat je de vraag duidelijk moet stellen, wat wil je bereiken met het instellen.
 

Nick1979

 • #3
Ah helder, benedenverdieping is grote ruimte die ik op een gelijke temperatuur wil hebben. Nu wordt het bij de thermostaat 22 graden en in de andere gebieden van de ruimte 19 graden, terwijl het 1 ruimte is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #4
En met welke temperatuur gaat het water de vloerverwarming in? En vanaf een CV-ketel, of vanaf een warmtepomp? Hoeveel m2 moet door deze 6 groepen verwarmd worden?

Mogelijke oorzaken:
- te lage temperatuur van het water voor jouw situatie
- te weinig groepen
- te grote h.o.h. afstand
- verschil in lengte van de afgaande groepen
- verschil in legpatroon
- verschil in vloerisolatie
- kouval langs kozijnen/glas
 

Nick1979

 • #5
34 graden staat cv ketel op. Totale oppervlakte 90m2 met zeven zones. Die kouval naast de ramen zou zeker kunnen. Legpatroon en verschil in lengte weet ik niet hoe ze in de bouw gelegd.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #6
Bij een CV wordt gesteld dat de maximale lengte 120 meter mag zijn (12 m2 per groep, bij ho.o.h. 10 cm). Bij een WP is dat minder (100 meter per groep). Jouw 7 groepen zijn al krap aangelegd. Dat zou tevens betekenen dat jouw vloerverwarming op voorhand al niet geschikt zou zijn voor een WP / LTV

Je zou de thermostaat kunnen verplaatsen naar een plek waar meer luchtstroming is. Wellicht hangt deze nu op een punt waarbij de ruimtetemperatuur bereikt wordt, en de verwarming stopt.
 

Nick1979

 • #7
Hmmm, laten we nu net offertes aan het aanvragen zijn voor warmtepomp :) op moment dat het 85m2 ruimte is inclusief hal, trap, meterkast en toilet?
Zou ik ook met een laserthermometer die ik heb temperatuur in tegels in kaart kunnen brengen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #8
100 meter per groep met 16mm slang als ltv systeem is al vrij lang, om een redelijk debiet te kunnen halen zouden de groepen max tussen de 60 en 70 mtr lang mogen zijn.
het lijkt erop dat 1 groep nooit heeft meegedaan omdat daar de flowmeter nog schoon is
 

Nick1979

 • #9
kan het zijn dat die laatste groep geknepen is omdat die voor de hal is? ik lijk die flowmeter ook niet te kunnen verstellen. Zou ik bijvoorbeeld eens kunnen proberen door bijvoorbeeld 2 andere groepen de toevoer dicht te zetten en dan te zien of die laatste wel gebruikt gaat worden?
 

Nick1979

 • #10
Nog een vraag, dat er geen druk meters zijn geïnstalleerd is dat normaal?? Op ieder plaatje op internet zie ik op rood en op blauw een drukmeter?
IMG_0905.jpeg
 

Nick1979

 • #11
Kan die ene debietmeter met teveel kracht zijn geïnstalleerd waardoor deze altijd stuk is geweest en ik zodoende deze nu ook niet kan verstellen? Kan ik het systeem wel bijvullen als die kapotte debiet meter er in zit en zo staat of beter eerst een nieuwe debiet meter regelen?
 

Nick1979

 • #12
Ok ik heb zojuist wel goed kunnen lachen :?
Geen drukmeters geïnstalleerd. Hmmm welke verschillen kan ik zien met hoe het hoort te zijn??? Hint, wat zijn die rode en blauwe ronde dingen bovenop??
IMG_0920.jpeg
 

Auto-Geen

 • #13
Nick1979 schreef:
Hint, wat zijn die rode en blauwe ronde dingen bovenop??
Dan pak je ze er af en gaat er misschien een lampie bij je branden.
 

Nick1979

 • #14
Daarom dat ik al moest lachen, installateur heeft ze er tijdelijk even bovenop gelegd maar nooit aangesloten. Zijn dus temperatuur voelers..
 
 • Like
Waarderingen: Auto-Geen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu